Clicky


Gemeente Amsterdam spant toch kort geding aan tegen Parkeerwekker

Gemeente Amsterdam spant toch kort geding aan tegen Parkeerwekker
09-12-2020 13:19 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam spant alsnog een kort geding aan tegen de parkeerapp Parkeerwekker. Dat bevestigt een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma na berichtgeving van AT5 en NHNieuws. Vorige week hoopte de gemeente er nog met een goed gesprek onderling uit te kunnen komen. "Dat gesprek heeft niet opgeleverd wat we ervan hoopten", aldus de woordvoerder.

"Ze wilden met ons in gesprek, maar we zijn niet uit de onderhandeling gekomen", zegt ook initiatiefnemer voor de app, Luis Roman, tegen NHNieuws. "Zij eisen eigenlijk dat wij onze dienst op een andere manier gaan aanbieden." Eerder zei de gemeente al dat als Parkeerwekker niet stopt met het aanbieden van de dienst, er juridische stappen zouden volgen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer het kort geding plaatsvindt.

Parkeerwekker stuurt vergeetachtige parkeerders een bericht wanneer een scanvoertuig langs hun geparkeerde auto rijdt. Wie zo'n berichtje krijgt, heeft vijf minuten de tijd om de parkeerkosten te betalen en een boete te ontlopen. De gemeente is het daarmee niet eens. Volgens haar overtreedt Parkeerwekker de privacyregels en ondermijnt de app de handhaving van het parkeerbeleid. Vorige maand dreigde de gemeente met een kort geding als Parkeerwekker niet binnen zeven dagen zou stoppen met zijn activiteiten.