Clicky

 
Transport Online - Brexitoverleg Johnson woensdagavond met Von der Leyen

Brexitoverleg Johnson woensdagavond met Von der Leyen

Brexitoverleg Johnson woensdagavond met Von der Leyen
08-12-2020 19:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - De Britse premier Boris Johnson komt woensdagavond naar Brussel voor overleg over de muurvast zittende onderhandelingen over een handelsverdrag per 1 januari tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Johnson spreekt met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. "Ik kijk ernaar uit de Britse premier te verwelkomen morgenavond", twittert Von der Leyen.

Volgens de Britse hoofdonderhandelaar David Frost, die zijn premier dinsdag in Londen bijpraatte over de grootste belemmeringen om een akkoord te kunnen bereiken, hebben Johnson en Von der Leyen een werkdiner waar "onze discussies over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU worden voortgezet", schrijft hij op Twitter.

Na een twee uur durend telefoongesprek maandagavond besloot Johnson nog deze week af te reizen naar Brussel voor overleg in persoon met het hoofd van het dagelijks EU-bestuur. De onderhandelingen zitten al weken vast op drie hoofdpunten: toegang van de vissers uit de EU tot de Britse wateren, een gelijk speelveld (gelijke regels) voor Britse en Europese bedrijven en het toezicht op de gemaakte afspraken. Frost en zijn Brusselse evenknie Michel Barnier hebben op een rijtje gezet waar de problemen precies zitten zodat op het hoogste politieke niveau oplossingen kunnen worden gezocht.

Na 31 december eindigt de overgangsperiode waarin de Britten sinds hun vertrek uit de EU op 1 februari nog de EU-regels volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden