Clicky


Parts Express investeert in uitbreiding cross-dock Vianen

Parts Express investeert in uitbreiding cross-dock Vianen
08-12-2020 17:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VIANEN - Parts Express heeft een uniek afleverconcept in de Benelux waarbij er de mogelijkheid is drie keer per etmaal een dienst aan te bieden.

Om in te spelen op de actuele ontwikkelingen, toename van nacht leveringen in Corona tijd, alsmede de groeiende vraag vanuit de markt investeert Parts Express in de aanbouw aan de huidige cross-dock faciliteit in Vianen van ruim 4000 m2.

Het is bijna 28 jaar geleden dat Parts Express is gestart met nachtdistributie in Nederland. Midden jaren negentig was deze innovatie een ware uitkomst voor garagebedrijven. Met de mogelijkheid om de onderdelen ’s nachts uit te leveren, stelde Parts Express garagebedrijven in staat om hun service te verbeteren en het beslag op werkkapitaal te verminderen stelt general manager Norbert van Duuren.

Anno 2020 is nachtdistributie niet meer weg te denken in de automobielsector. Dealerbedrijven in heel Nederland en België bestellen aan het einde van de dag de ontbrekende onderdelen. Terwijl de automonteurs genieten van hun nachtrust, leveren de chauffeurs van Parts Express die onderdelen op veilige en betrouwbare wijze uit. Deze dienst is inmiddels ook een begrip in de drukkerij en papier branche, elektro technische branche alsmede grossiers en monteurs leveringen in bussen.

Naast nachtdistributie beschikt Parts Express ook over een Benelux netwerk voor overnight leveringen en een SameDayExpress netwerk. Hiermee levert Parts Express drie keer per etmaal.

Norbert van Duuren is ervan overtuigd dat de transportsector zal blijven groeien en de extra investering noodzakelijk is om aan de vraag van onze klanten te blijven voldoen.

Met de aanbouw van ruim 4000 m2 zullen alledrie de netwerken vanuit één locatie geregeld gaan worden. De aanbouw voor nacht leveringen en SameDayExpress zal bestaan uit tien extra laaddeuren aan de achterkant, 29 deuren aan de zijkant en elf deuren aan de voorkant. Jan Brugging, netwerk manager en verantwoordelijk voor de bouw begeleiding is enorm verguld met dit feit en vult aan dat medio Oktober 2021 de aanbouw opgeleverd zal worden, wij beschikken dan over een “state of the art” faciliteit van 14000 m2 cross-dock en 10000 m2 warehouse wat klaar is voor een zonnige toekomst.