Clicky


Herstel vraag naar vliegreizen traag in oktober

Herstel vraag naar vliegreizen traag in oktober
08-12-2020 17:13 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

GENÈVE - De vraag naar vliegreizen is in oktober iets hoger uitgekomen dan een maand eerder. Het aantal gevlogen kilometers lag nog altijd ver onder wat de sector een jaar eerder behaalde. Luchtvaartbrancheorganisatie IATA noemt het herstel van de passagiersvraag "teleurstellend traag".

Wereldwijd lag het aantal afgelegde kilometers door reizigers 70,6 procent lager dan in oktober 2019. In september was dat 72,2 procent. In augustus was de neergang nog ruim driekwart. Voor de tweede maand op rij was Europa de enige regio die geen herstel zag. De vraag naar reizen met Europese luchtvaartmaatschappijen daalde in oktober met 83 procent ten opzichte van een jaar eerder. In september was dat een daling van 81,2 procent.

"Nieuwe uitbraken van het coronavirus en de voortdurende afhankelijkheid van quarantaines zorgen opnieuw voor een catastrofale maand voor vliegreizen", zegt topbestuurder Alexandre de Juniac van IATA. "Hoewel het tempo van herstel in sommige regio's sneller is dan in andere, is het algemene beeld voor internationale reizen somber." Maandag bleek dat het herstel van de vraag naar luchtvrachtvervoer zich in oktober voortzette, maar dat ook dat herstel per maand steeds trager verloopt. Er wordt nog altijd minder luchtvracht vervoerd dan vorig jaar.

Naast de financiële steun zouden regeringen er volgens IATA goed aan doen om de vliegmarkt te stimuleren met een aantal maatregelen. De organisatie denkt onder meer aan het opschorten van belastingen voor luchtvaartmaatschappijen, het verlagen van de vluchtkosten voor passagiers en financiële beloningen wanneer maatschappijen vluchten uitvoeren. "Elke regering heeft baat bij het opnemen van deze stimuleringsmaatregelen in plannen voor economisch herstel. Wanneer mensen reizen, bloeien en groeien economieën", aldus De Juniac.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions