Clicky

 Braziliaans GOL gaat weer vliegen met gewraakte Boeing 737 MAX

Braziliaans GOL gaat weer vliegen met gewraakte Boeing 737 MAX
08-12-2020 08:45 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

SÃO PAOLO - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL gaat weer reguliere lijndiensten vliegen met de Boeing 737 MAX. Daarmee is de prijsvechter naar eigen zeggen de eerste maatschappij die weer passagiers meeneemt met het toestel dat vanwege veiligheidsissues lange tijd aan de grond moest blijven.

Vliegen met de MAX was sinds maart 2019 verboden, omdat binnen een kort tijdsbestek twee dodelijke crashes met toestellen van dat type waren gebeurd. Bij die rampen met vluchten van het Indonesische Lion Air en Ethiopian Airlines kwamen 346 mensen om het leven.

Na onderzoek bleek dat de rampen werden veroorzaakt door een falend veiligheidssysteem, dat de neus van de vliegtuigen telkens onbedoeld naar beneden drukte. In de nasleep van de vliegtuigongelukken kreeg ook de Amerikaanse toezichthouder FAA scherpe kritiek, omdat de instantie Boeing onvoldoende controleerde en zo de veiligheid van reizigers niet kon garanderen.

Bestemmingen nog onbekend

GOL voert vanaf 9 december regionale vluchten uit met de MAX vanaf São Paolo. De bestemmingen maakte GOL niet bekend. Maar volgens het vluchtschema van de maatschappij wordt die dag onder meer naar Porto Alegre, Curitiba en Rio de Janeiro gevolgen. GOL heeft 140 piloten extra training in de Verenigde Staten laten volgen.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bereiden zich voor op de eerste commerciële vluchten met het toestel sinds de opheffing van het vliegverbod. De leveringen van exemplaren die al besteld waren, komt nu ook mondjesmaat weer op gang. Voorafgaand aan de twee rampen was de 737 MAX een van de bestverkopende vliegtuigen van het Amerikaanse Boeing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions