Clicky

 
Transport Online - Linkse oppositie wil uitstel voor omstreden uitbreiding A27

Linkse oppositie wil uitstel voor omstreden uitbreiding A27

Linkse oppositie wil uitstel voor omstreden uitbreiding A27
07-12-2020 20:19 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De uitbreiding van de A27 bij Utrecht, waar veel om te doen is, moet worden uitgesteld. De linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, SP en Partij voor de Dieren vinden dat er nog teveel onzeker is over onder meer de kosten en stikstofregels. Daarom komen ze met een motie.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) tekende een paar weken geleden het besluit om het project door te laten gaan. Later bleek het project 265 miljoen euro duurder uit te vallen dan begroot.

Ook werd het project eerder afgeschoten door de Raad van State omdat het niet paste binnen de stikstofrichtlijnen. Het is volgens de oppositie maar de vraag of het deze keer wel kan en niet alsnog sneuvelt. De partijen willen dat Van Nieuwenhuizen zorgvuldiger is.

Eerder was coalitiepartij D66 ook kritisch over de gang van zaken. Kamerlid Rutger Schonis wil dat de minister het project uitstelt totdat ze dekking heeft gevonden voor het gat in de financiën. Het leidde tot een confrontatie tussen hem en CDA-Kamerlid Wytske Postma. Het CDA is blij met de uitbreiding en vindt dat D66 zich niet aan het regeerakkoord houdt door voor uitstel te pleiten. "Wat is de handtekening van D66 onder het regeerakkoord nog waard?" aldus Postma.

De Tweede Kamer stemt later over de ingediende motie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions