Transport Online - Waterballet door sleepboten VB Bolero en VB Rumba in Zeebrugge

Waterballet door sleepboten VB Bolero en VB Rumba in Zeebrugge

Waterballet door sleepboten VB Bolero en VB Rumba in Zeebrugge
07-12-2020 19:50 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ZEEBRUGGE - Op zaterdag 5 december 2020 arriveerden de nieuwe Damen sleepboten VB Bolero en VB Rumba in hun Belgische thuishaven Zeebrugge en demonstreerden hun manoeuvres met een waterballet.

In Zeebrugge werden de sleepboten verwelkomd door een kleine groep afgevaardigden van MBZ/Haven Zeebrugge en Boluda Towage.

Geert Vandecappelle, CEO van Boluda Towage Europe: "Ik ben trots om de VB Bolero en VB Rumba vandaag in de haven van Zeebrugge te mogen verwelkomen en ik wens hen en hun bemanning een behouden vaart. Boluda Towage Europe zal de sleepboten in december 2020 in gebruik nemen voor de verlengde concessie voor sleepdiensten in de Belgische haven van Zeebrugge".

De focus van de samenwerking tussen MBZ en Boluda Towage Europe ligt op een efficiënte, vlotte en veilige scheepvaart, waarbij eveneens sterk wordt ingezet op duurzaamheid. De overeenkomst houdt onder andere in dat de vloot in Zeebrugge zal bestaan uit acht krachtige sleepboten, allemaal gecertificeerd volgens de hoogste brandblusvereisten. Ze zullen ook bemand worden met lokale bemanningsleden.

Tom Hautekiet, CEO Port of Zeebrugge: “We zijn blij dat VB Bolero en VB Rumba zich aansluiten bij de vloot van sleepboten in de haven van Zeebrugge. Aangezien het havenbestuur zijn Clean Port strategie blijft uitvoeren, is duurzaamheid een essentieel onderdeel van de concessieovereenkomst met Boluda Towage Europe. We zijn er trots op dat Zeebrugge over een krachtige en groene vloot van sleepboten beschikt, perfect uitgerust voor zware sleepoperaties en in overeenstemming met de hoogste emissienormen.”

De ‘VB Bolero’ en ‘VB Rumba’ zijn zeer wendbaar en zeer goed presterende schepen met een modern ontwerp. De twee ASD-sleepboten 2813 van 85 ton bollard pull zijn gebouwd bij Damen Song Cam Shipyard in Vietnam en voldoen beiden aan de meest recente IMO Tier III-emissienormen.

Naast de sleepboot Union Koala, die Boluda Towage Europe in 2019 reeds liet ombouwen naar de Tier III-eisen, wordt dit jaar ook de Union Panda omgebouwd om aan deze norm te voldoen. Ook de andere sleepboten uit de vloot van deze regio zullen omgebouwd worden naar Tier III gedurende de eerste twee jaren van de concessieovereenkomst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions