Clicky

 
Transport Online - Herstel luchtvrachtvervoer vlakt af

Herstel luchtvrachtvervoer vlakt af

Herstel luchtvrachtvervoer vlakt af
07-12-2020 11:56 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - Het herstel van de vraag naar luchtvrachtvervoer heeft zich in oktober voortgezet. Wel verloopt dat steeds trager, merkt de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA op. Er wordt nog altijd minder luchtvracht vervoerd dan vorig jaar.

Wereldwijd lag het aantal gevlogen kilometers per ton vracht in oktober 4,1 procent hoger dan een maand eerder. Daarmee kwam de vraag naar vervoer van luchtvracht 6,2 procent lager uit dan in oktober 2019. Dat verschil is wel kleiner geworden dan een maand eerder. Toen was de vraag nog 7,8 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De capaciteit nam wereldwijd met 22,6 procent af in oktober ten opzichte van een jaar eerder. Dat wordt veroorzaakt door de veel kleinere aantallen passagiersvliegtuigen die momenteel het luchtruim kiezen. Normaal gesproken gaat er ook luchtvracht mee in het laadruim van die toestellen.

In Europa lag de vervoerde vracht 11,6 procent lager dan in oktober 2019. De capaciteit was hier 27,6 procent minder dan een jaar eerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions