Clicky

 
Transport Online - Dachser opent warehouse bij Rotterdam

Dachser opent warehouse bij Rotterdam

Dachser opent warehouse bij Rotterdam
07-12-2020 10:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WADDINXVEEN - Op 7 december 2020 zijn de deuren van het nieuwe warehouse van Dachser Logistics Center Rotterdam officieel geopend. Door de uitbreiding van 17.278 extra vierkante meter opslagruimte bovenop de bestaande warehouse activiteiten, beschikt de logistiek dienstverlener in Waddinxveen nu over een totale opslagcapaciteit van 50.000 vierkante meter met plaats voor 55.000 pallets.

Het warehouse is gelegen aan de A12 op de logistieke hotspot Distripark Doelwijk en is 40 kilometer verwijderd van de haven van Rotterdam en 45 kilometer van de luchthaven Schiphol. "Door deze strategische ligging met directe aansluiting op ons Europees groupage netwerk, zijn onze klanten direct verbonden met Europa en de rest van de wereld", zegt Edwin Vermeulen, General Manager Dachser Logistics Center Rotterdam. "Wij bieden onze klanten een logistieke totaaloplossing waarbij wij zowel wegtransport als lucht- en zeevracht in combinatie met warehousing kunnen verzorgen. We willen onze klanten ontlasten van logistieke uitdagingen, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun corebusiness."

In december 2019 werd de eerste paal van het nieuwe warehouse geslagen. De plannen voor een nieuwe uitbreiding had de logistiek dienstverlener voor COVID-19 al concreet en zijn precies op tijd voltooid: "Met name in de sectoren waar wij actief in zijn zoals tuinieren, doe-het-zelf, sportartikelen, cosmetica en elektronica geven mensen meer geld uit’’, legt René van Zandbergen, Contract Logistics Manager Dachser Benelux, uit. ‘’De extra opslagcapaciteit is daarom nu nog harder nodig en een deel van de nieuwe vloer is alweer gevuld."

De logistiek dienstverlener verwacht dat naast de coronacrisispandemie ook de Brexit veel invloed zal uitoefenen op warehousing. "Veel bedrijven verplaatsen de opslag van hun goederen naar het Europese vasteland", vervolgt Vermeulen. "De fiscale voordelen in Nederland maken het aantrekkelijk voor bedrijven over de hele wereld. Daarnaast hebben we een douane-entrepot en bieden we ondersteuning bij de fiscale vertegenwoordiging."

Met deze uitbreiding en de continue investering in opleiding van zijn medewerkers heeft Dachser de juiste faciliteiten en expertise in huis en is de logistiek dienstverlener klaar voor de toekomst.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions