Clicky

 
Transport Online - Trailerbouwer Hobur failliet verklaard

Trailerbouwer Hobur failliet verklaard

Trailerbouwer Hobur failliet verklaard

ALMELO - Voor de rechtbank van Overijssel is op donderdag 3 december trailerbouwer Hobur BV uit Almelo failliet verklaard.

Curator mr. Bleker laat vrijdagmiddag weten dat een teruglopende omzet de reden is voor het faillissement. "Zo'n tien jaar geleden is Hobur overgenomen door China International Marine Containers (CIMC). Hobur werd hierdoor een klein onderdeel van een heel groot Chinees transportconcern. Er is eigenlijk niet meer naar omgekeken de laatste jaren en het heeft niet de aandacht gekregen die nodig was om het bedrijf winstgevend te houden", aldus mr. Bleker.

Bij het bedrijf werkten nog ongeveer 13 werknemers waarvan sommigen al zo'n 30-40 jaar werkzaam zijn bij het bedrijf.

Er wordt op dit moment niet doorgewerkt terwijl er nog ongeveer 20 trailers in aanbouw staan waarvan sommige bijna afleverklaar. "Het bedrijf heeft nog een grote orderportefeuille. Het is een mooi bedrijf maar er moet wat energie in gestoken worden. Er is de laatste jaren niet meer naar omgekeken en het personeel zag dit dan ook wel aankomen. Er is eigenlijk helemaal geen sturing meer gegeven aan het personeel."

De geschiedenis van Hobur begint in de jaren zestig van de vorige eeuw met het ontwerpen en bouwen van tankwagens voor gevaarlijke goederen, met een focus op vloeibaar gemaakte gassen zoals LPG's, DME, kooldioxide, LNG, ammoniak en soortgelijke stoffen.

Met eigen faciliteiten voor ontwerp, productie en testen zijn zij in staat een compleet en geoptimaliseerd pakket te leveren dat voldoet aan internationale richtlijnen zoals ADR, IMDG, MID en diverse drukvatcodes.

Er worden bij het bedrijf vrachtwagens, tankwagens, tanktrailers, opleggers en meer vervaardigd.

Vooralsnog is er geen overnamekandidaat. Bedrijven die interesse hebben in een mogelijke overname kunnen contact opnemen met mr. Freerk Bleker via telefoonnummer: 0546 760860 of per e-mail: bleker@danielshuisman.nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden