Transport Online - 2000 kilo zwaar illegaal vuurwerk onderschept bij grensovergang Losser

2000 kilo zwaar illegaal vuurwerk onderschept bij grensovergang Losser

2000 kilo zwaar illegaal vuurwerk onderschept bij grensovergang Losser
04-12-2020 17:12 | Misdaad | auteur Redactie

ZWOLLE - De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Slaperdijkstraat in Zwolle. De dozen zaten vol met honderden Cobra’s met de kracht van een handgranaat, meldt de politie.

De politie kwam het adres op het spoor na een grenscontrole bij Losser. In een kleine vrachtwagen werden in de nacht van 2 op 3 december vijf pallets met zwaar vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om zo’n 2000 kilo met een waarde van bijna 50.000 euro. Twee verdachten uit Zwolle werden aangehouden.

Er is direct in de woning van de verdachten gezocht. Toen werd er dus nog eens een flinke vondst gedaan. Teamchef Riemer van Beem is blij met de actie: 'Dit illegale vuurwerk in kinderrijke woonwijken is levensgevaarlijk. Daar treden we hard tegen op!’

De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan. Reden voor de politie en haar partners om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten. Ook de integrale grenscontroles worden onverminderd voortgezet om de invoer en vervolgens de handel zoveel mogelijk te beperken.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen