Clicky

 
Transport Online - Oostenrijk begint tegen advies experts in met massale coronatests

Oostenrijk begint tegen advies experts in met massale coronatests

Oostenrijk begint tegen advies experts in met massale coronatests
04-12-2020 12:02 | Coronavirus | auteur ANP/DPA

WENEN - Oostenrijk is vrijdag begonnen de bevolking massaal te testen op het coronavirus, ondanks twijfels bij wetenschappelijke overheidsadviseurs.

Lange rijen vormden zich bij screeningcentra toen het testen werd gestart in Wenen en in de westelijke provincies Tirol en Vorarlberg, meldden de omroepen ORF en Oe24. Andere regio's zullen de komende dagen volgen.

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz kondigde eind november het vrijwillige testplan aan om de overdracht van het virus te vertragen. Als enkele miljoenen van de bijna 9 miljoen inwoners van Oostenrijk worden getest, kunnen de autoriteiten veel Covid-19-patiënten vinden en isoleren die geen symptomen vertonen, betoogde hij.

Tegen het plan

Volgens de verslagen van een recente bijeenkomst heeft "een aanzienlijk aantal wetenschappelijke adviseurs" minister Rudolf Anschober van Volksgezondheid echter verteld dat ze tegen het plan zijn. Ze waarschuwden dat negatieve tests mensen het verkeerde idee zouden geven dat ze eind december een normale kerstvakantie met familie kunnen vieren, net als in andere jaren.

De experts maken zich ook zorgen over valse resultaten van de sneltesten die worden gebruikt.

In plaats van de gehele bevolking te screenen, geven de experts er de voorkeur aan te focussen op specifieke hoogrisicogroepen en mensen op te sporen die in contact zijn gekomen met besmette personen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions