Clicky

 
Transport Online - Zeventien nieuwe trailers van Kässbohrer voor BAS Logistics

Zeventien nieuwe trailers van Kässbohrer voor BAS Logistics

Zeventien nieuwe trailers van Kässbohrer voor BAS Logistics
04-12-2020 10:44 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ETTEN-LEUR - Het in Etten-Leur gevestigde BAS Logistics heeft de trailervloot uitgebreid met zeventien trailers van Kässbohrer. Vijftien van de nieuwe trailers worden ingezet in internationaal huckepack-verkeer en de andere drie worden ingezet in distributiewerk bij dochterbedrijf Hereijgers.

Sinds de aanstelling van Lorenzo Bas als CEO bij de BAS Group is de visie en strategie voor distributie meer gericht op samenwerking met ketens en deelname in netwerken. Daar zit een belangrijke oorzaak van het succes en de groei van de afgelopen jaren”, zegt Ton van de Donk, General Manager Operations bij het bedrijf.

“BAS Logistics is al jaren sterk in het vervoer op landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Door in 2007 Hereijgers over te nemen, heeft de BAS Group ook de beschikking over een ijzersterk distributienetwerk in de Benelux. Om de goederenstromen goed te kunnen handlen werd in 2014 een nieuw pand betrokken waar alle warehousing en crossdock activiteiten werden ondergebracht. Maar de groei was dusdanig, dat de capaciteit van het pand al in 2018 fors moest worden uitgebreid. Door de nieuw gerealiseerde grootte van het bedrijf en de vele contacten die dat opleverde, kwam BAS Logistics bij tal van nieuwe klanten in beeld, voor wie dit bedrijf precies paste als logistiek dienstverlener", aldus van de Donk.

Gecombineerd vervoer

In opkomst bij BAS Logistics is de vraag naar gecombineerd vervoer. “We zien dat we wekelijks al zo’n honderd trailers op de trein kunnen zetten. Onze klanten zijn zich er goed van bewust dat niet alle vracht supersnel naar de eindbestemming moet. Wij raden in dat geval aan om in het kader van MVO ( duurzaamheid/ CO2 reductie) de trein te gebruiken, zeker als het om een bestemming in Italië gaat.”

Van de Donk zegt dat bij de aanschaf van de Kässbohrer-trailers hier een duidelijk argument naar voren kwam. “Trailers die op de trein worden gezet krijgen, zeker wanneer ze geladen zijn, te maken met grote krachten op het chassis. We kwamen er hier al snel achter dat Kässbohrer het merk is dat hier het beste rekening mee heeft gehouden. Dat is goed te zien aan de verzwaarde vloer. Die konden de concurrenten van Kässbohrer niet leveren. Ten tweede is die vloer in een soort kuipmodel gebouwd, waardoor de krachten bij het overladen van de weg op het spoor beter verwerkt worden.”

Van de Donk zegt dat Kässbohrer een trailer aanbiedt die past binnen de zoveel mogelijke gestandaardiseerde vloot van BAS Logistics. “Vanuit die standaardisatie biedt Kässbohrer de varianten die wij precies nodig hebben. Het is om die reden waarom we voor Kässbohrer gekozen hebben.”

Kässbohrer’s complete intermodale productaanbod

Geheel in lijn met ‘Enginuity’, hebben de ingenieurs van Kässbohrer innovatieve trailers en services ontwikkeld, waarmee de meest uiteenlopende klanten uit de voeten kunnen wanneer het om intermodaliteit gaat. In 2019 won Kässbohrer de Trailer Innovation Award in de categorie ‘Chassis’ met het multifunctionele containerchassis K.SHG AVMH en in 2020 behaalde Kässbohrer de tweede plaats in de categorie ‘Body’ met de eerste en enige 45 voets wissellaadbak voor coilvervoer K.SWAU CC, en met de lichtste wissellaadbak op de markt K.SWAU CL. Dan zijn er de robuuste huckepack schuifzeiltrailers en de 20 en 40 voets silotrailers met de hoogste laadvolumes op de markt. Op die manier draagt Kässbohrer bij aan de winstgevendheid bij zijn klanten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats