Clicky

 
Transport Online - Twee jaarclubs Vindicat geschorst na feestje in touringcar

Twee jaarclubs Vindicat geschorst na feestje in touringcar

Twee jaarclubs Vindicat geschorst na feestje in touringcar
03-12-2020 23:59 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Een mannenjaarclub en een vrouwenjaarclub van het Groninger Studentencorps Vindicat zijn voor de rest van het verenigingsjaar geschorst. De groep van tussen de dertig en veertig leden nam deel aan een feestje aan boord van een partybus, waar het er niet coronaproof aan toeging. De voorzitter van het bestuur van Vindicat, Wessel Giezen, benadrukt dat de jaarclubs dit zelf hadden georganiseerd en dat het feestje niet uitging van de vereniging. "Ik kan er niet bij waarom je dit zou doen", aldus Giezen. De schorsing betekent dat de jaarclubs voorlopig niet meer in clubverband mogen meedoen aan activiteiten op de sociëteit.

Donderdag kwamen filmpjes naar buiten via verschillende Groningse media. Te zien zijn studenten die in de touringcar dicht op elkaar aan het dansen en zingen zijn, zonder mondkapje. Het betreffende busbedrijf uit Franeker, Boostbussen, adverteert met 'coronaproof tours door heel Nederland'. Ook kwam een spraakbericht naar buiten, waarin de deelnemers aan het feestje werden opgeroepen al hun filmpjes van het evenement van hun sociale media te halen.

De woordvoerder van de Groningse burgemeester Koen Schuiling spreekt van een "oerdomme actie", maar snapt dat het bestuur van Vindicat niet alle leden individueel in de gaten kan houden. "Net als dat de burgemeester niet alle inwoners aan een touwtje heeft, geldt dat ook voor de Senaat van Vindicat, die heeft niet alle leden aan een touwtje." Hij wil niet vooruitlopen op mogelijke sancties.

De Rijksuniversiteit Groningen wil nog niet reageren. "De universiteit gaat niet over het privéleven van studenten, en bovendien loopt de accreditatieprocedure van de vereniging voor dit collegejaar nog", zegt een woordvoerster. Accreditatie houdt in dat bestuursleden van studentenverenigingen een subsidie kunnen krijgen van de universiteit en bij officiële gelegenheden mogen zijn.

Twee jaar geleden werd de accreditatie voor Vindicat ingetrokken na verschillende excessen. Vorig jaar werd de regeling weer toegekend.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats