Clicky

 
Transport Online - Kögel presenteert de Kögel NOVUM-traileras

Kögel presenteert de Kögel NOVUM-traileras

Kögel presenteert de Kögel NOVUM-traileras
03-12-2020 19:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BURTENBACH - Met de Kögel NOVUM-traileras, kortweg de KTA NOVUM, brengt de onderneming uit Burtenbach een revolutie teweeg in haar eigen chassis en schrijft ze een geoptimaliseerd vervolg op haar succesverhaal met de Kögel-traileras. Daarbij lag de focus van de ingenieurs op de ontwikkeling van een kostenefficiënt en betrouwbaar asstel dat perfect is afgestemd op de behoeften van klanten en trailers van de NOVUM-generatie.

Kögel staat voor jarenlange expertise en het hoogste niveau van ingenieurskunst. Dat bewijst de Beierse trailerfabrikant eens te meer met de ontwikkeling van de Kögel NOVUM-traileras. De claim hierbij luidt: compromisloze kwaliteit, hoge rendabiliteit en de best mogelijke onderhoudsvriendelijkheid. De gewichtsgeoptimaliseerde onderdelen bevorderen bovendien de brandstofbesparing en minimaliseren zo de ecologische voetafdruk van het transport, wat geheel in lijn met het Kögel-motto is: “Economy meets ecology – because we care”! Bij Kögel staan de klant en zijn behoeften immers centraal.

De KTA NOVUM is het resultaat van uitstekende ingenieurskunst. De traileras combineert de kwalitatief beste premium componenten in een innovatief totaalconcept, dat de ruggengraat vormt van de NOVUM-generatie en een bijzonder lange levensduur mogelijk maakt. De perfecte symbiose tussen de KTA NOVUM en een trailer van de NOVUM-generatie is gerealiseerd door de ontwikkeling van een nieuwe asbokconstructie. De asbok is zo geconstrueerd dat deze de op te nemen krachten optimaal naar de langsdrager leidt. De nieuw ontworpen, asymmetrisch gevormde rubber-staalbus ondersteunt verder de materiaalontziende krachtoverbrenging van de asgeleiding naar de asbok. Dit samenspel maakt de trailer enorm belastbaar en tegelijkertijd ook veilig.

Behoeften van klant hebben hoogste prioriteit

De klant staat bij Kögel altijd op de eerste plaats. Wensen en suggesties uit de praktijk worden meegenomen in elke productontwikkeling. Er is vooral een grote behoefte aan lange onderhoudsintervallen en minder uitval. Daarom hebben de Kögel-ingenieurs gekozen voor een gewichtsgeoptimaliseerde rem met één stoter in combinatie met KTL-gecoate remklauwdragers en bijzonder robuuste remblokken en remschijven. De bewezen KTL-coating ter bescherming tegen corrosie en steenslag is overigens op nagenoeg alle onderdelen van het lichte en zeer stabiele chassis terug te vinden en draagt bij aan een optimale, lange levensduur.

Inclusief milieubescherming

“Economy meets ecology – because we care” is niet alleen een motto maar ook een verplichting ten aanzien van het milieu. Kögel heeft de kilo’s van de KTA doen wegsmelten: lichtere remmen, directe klemming van het aslichaam door de asgeleiding en twee in plaats van vier pasbouten hebben het mogelijk gemaakt om onderdelen gericht weg te laten en zo het totale gewicht van het chassis merkbaar te verminderen in vergelijking met de eerste generatie van de Kögel-traileras. Dat levert een lager brandstofverbruik op, wat op zijn beurt leidt tot minder CO2-uitstoot. Dat is dan weer goed voor zowel de portemonnee van de klant als het milieu.

Snelle beschikbaarheid van onderdelen in heel Europa

Alle onderdelen van de KTA NOVUM zijn verkrijgbaar via Kögel Parts. Als aanvulling op het comfort van online bestellen zijn een groot aantal servicepartners en servicewerkplaatsen in heel Europa uitgerust met de meest gangbare en rijrelevante onderdelen. Daardoor worden onnodig lange stilstandtijden vermeden en is de trailer in geval van nood in een handomdraai weer inzetbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats