Transport Online - Heylen Warehouses verwelkomt E. van Wijk Group als huurder

Heylen Warehouses verwelkomt E. van Wijk Group als huurder

Heylen Warehouses verwelkomt E. van Wijk Group als huurder
03-12-2020 18:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALMELO - Op XL Businesspark Twente is de bouw van de gloednieuwe Waterside Campus van start gegaan. De investeerder Heylen Warehouses, onderdeel van Heylen Group, ontwikkelt hiermee een nieuw campusconcept met kleinere units dan het ernaast gelegen en reeds in aanbouw zijnde T-Port Logistic Campus. Waterside ligt direct naast de Combi Terminal Twente (CTT) en op een zichtlocatie vanaf de snelweg.

Heylen Warehouses realiseert de nieuwe logistieke en industriële campus met daarin acht kleinere units in de logistieke hotspot Almelo. Met dit concept geeft Heylen Warehouses startende en kleinere ondernemers de ruimte om zicht te vestigen en te groeien in een modern en goed uitgerust gebouw. Waterside Campus wordt een multi-client gebouw met units van 2.800m² tot 8.000m², waarvan E. van Wijk Group nu de eerste klant wordt.

Een internationale speler met lokale ambitie

Het familiebedrijf E. van Wijk Group is opgericht in 1948 en is uitgegroeid tot een grote speler op de Europese markt. Met zo’n 750 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen, in totaal zo’n 40.000m2 aan warehouse ruimte en een wagenpark van 335 vrachtwagens verzorgen ze de logistieke behoeften van internationale klanten. Het bedrijf is o.a. actief in het transport en opslag van farmaceutische, chemische, bouw en automotive producten.

Gezien de groei van haar activiteiten verhuist E. van Wijk Group haar forwarding divisie van Wierden naar Almelo, naar een ultramoderne logistieke unit van ca. 4.000 m² met 1.000m² kantoorruimte op het XL Businesspark Twente te Almelo om van daaruit de Europese activiteiten voor hun klanten verder uit te breiden. Er zullen zo’n 50 mensen werkzaam zijn op deze locatie.

Waarom XL Businesspark

“Naast de binnenvaart containerterminal CTT aan het Twentekanaal biedt deze locatie ook een goede snelweg- en spoorverbinding. De strategische ligging en uitstekende ontsluitingen van het businesspark maken dit de perfecte locatie voor het bedienen van zowel nationale als internationale klanten voor de (Oost-)Europese markt. E. van Wijk Forwarding ervaart ondanks de Corona crisis een groei in behoefte naar logistieke totaaloplossingen. Te denken valt aan een consolidatie hub voor export naar Oost-Europese markten alsmede een cross-dock operatie voor distributie in West-Europa. Deze nieuwe locatie geeft E. van Wijk Forwarding de mogelijkheid om zowel fysieke als digitale innovaties verder te ontwikkelen”, zegt Gerwin Teunis, Commercieel Manager E. van Wijk Forwarding.

Port of Twente XL Businesspark voor grootse ondernemers

Dhr. J. Geerdink, directeur XL Businesspark Twente zegt hierover: “Wij zijn bijzonder blij met de komst van E. van Wijk Forwarding naar de Waterside Campus. Wederom een toevoeging van een mooi bedrijf op het zich snel ontwikkelende XL Businesspark Twente. Ook voor E.van Wijk was de goede bereikbaarheid over zowel weg als water van doorslaggevende betekenis voor de keuze voor XL Businesspark. Daarnaast betekent dit ook dat een start gemaakt wordt met de ontwikkeling van de Waterside Campus door Heylen Warehouses direct gelegen aan de Combi Terminal. Wij heten E. van Wijk Forwarding bijzonder welkom en wensen hen en Heylen Warehouses veel succes op XL Businesspark”

Foto's

 • J.Roeland
  e van wijk
 • J.Roeland
  e van wijk
 • J.Roeland
  e van wijk
 • J.Roeland
  e van wijk


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions