Clicky

 
Transport Online - Plan coalitie: honderden miljoenen extra coronasteun

Plan coalitie: honderden miljoenen extra coronasteun

Plan coalitie: honderden miljoenen extra coronasteun
03-12-2020 18:07 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De regeringscoalitie wil dat er honderden miljoenen euro's extra worden uitgetrokken voor steun, onder meer aan bedrijven in sectoren die het nog steeds zwaar hebben door de coronacrisis. Bedrijven die 70 procent van hun omzet verliezen, kunnen een groot deel (85 procent) van hun vaste lasten vergoed krijgen, stellen de partijen voor. Het kabinet zou hiermee aan de slag gaan, later wordt er een officieel besluit over genomen, melden Haagse ingewijden na berichtgeving door NOS.

De afbouw van de coronasteunpakketten - die was voorzien vanaf januari - gaat echt van tafel. Dat betekent dat bijvoorbeeld de loonkostenvergoeding niet omlaag gaat, en bedrijven die omzetverlies lijden hier sneller voor in aanmerking komen.

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) had eerder al gezegd dat het "niet voor de hand ligt" de pakketten te versoberen, omdat het kabinet strenge maatregelen heeft genomen om de tweede golf de kop in te drukken. De Tweede Kamer, vakbonden en werkgevers hadden al gevraagd om de steunpakketten in stand te houden en niet af te bouwen.

Achter de schermen hebben de coalitiepartijen aan een voorstel gewerkt de afgelopen weken. Het kabinet moet de plannen nog goedkeuren, maar er is volgens betrokkenen wel al overleg over geweest met de betrokken ministers. Zij zouden volgende week meer duidelijk willen maken over de extra steunmaatregelen en de voorgenomen versoberingen. Mogelijk gebeurt dat na de persconferentie van dinsdag 8 december, zodat er ook meer duidelijkheid is over de coronaregels die de komende weken zullen gelden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden