Transport Online - IBM waarschuwt voor cyberspionage rond vervoer coronavaccins

IBM waarschuwt voor cyberspionage rond vervoer coronavaccins

IBM waarschuwt voor cyberspionage rond vervoer coronavaccins
03-12-2020 17:02 | Coronavirus | auteur ANP

ARMONK - Techbedrijf IBM heeft alarm geslagen over cyberspionage die is gericht tegen organisaties die cruciaal zijn voor de verspreiding van coronavaccins. Het Amerikaanse concern zegt te zijn gestuit op een "wereldwijde phishingcampagne".

Hackers zouden proberen om informatie te verzamelen. Ze deden zich via e-mails voor als een topbestuurder van de Chinese onderneming Haier Biomedical. Ook zou via phishingmails zijn geprobeerd om de inloggegevens van mensen te bemachtigen en malware te verspreiden. Organisaties die betrokken zijn bij het proces om vaccins op extreem lage temperaturen te vervoeren zouden het doelwit zijn.

Het is onduidelijk wie achter de cyberspionage zit. Een expert van IBM merkte wel op dat landen in de hele wereld ongetwijfeld graag meer informatie bemachtigen over de beste manier om een vaccin te distribueren. Het vervoeren van vaccins kan een complexe logistieke operatie zijn. Zo moet een middel van Pfizer en BioNTech bijvoorbeeld op een temperatuur van min 70 graden worden bewaard.

De nepmails van Haier zouden naar tien organisaties zijn gestuurd, waaronder de EU-dienst die gaat over belastingen en de douane-unie. De IBM-analist stelde dat de hackers uitzonderlijk veel moeite hebben gedaan om de topmanager van het Chinese bedrijf te kunnen imiteren. Ze zouden uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar koeleenheden van die onderneming.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions