Clicky


Aboutaleb wijzigt besluit: winkels sluiten vrijdag om 19.00 uur

Aboutaleb wijzigt besluit: winkels sluiten vrijdag om 19.00 uur
03-12-2020 13:23 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 16:30 uur] Winkels in het centrum van Rotterdam mogen vrijdag tot 19.00 uur geopend blijven. Mensen die dan al in de winkel zijn, kunnen er tot 20.00 uur blijven.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb komt hiermee gedeeltelijk terug van zijn eerdere besluit om winkels de dag voor Sinterklaas en de vrijdag erop al om 18.00 uur te sluiten. Hij kondigde die maatregel eerder op donderdag af om drukte van winkelend publiek in de binnenstad te voorkomen, zoals afgelopen vrijdag tijdens Black Friday. Dat stuitte op bezwaren van de Rotterdamse gemeenteraad, die hem vroeg zijn besluit te heroverwegen.

Volgens de woordvoerder van Aboutaleb heeft hij het aangepaste besluit overlegd met politie en justitie. "We willen situaties zoals op Black Friday voor zijn, toen het zo druk was dat winkelend publiek niet voldoende afstand tot elkaar kon houden en jongeren massaal naar het centrum kwamen en met vuurwerk gooiden."

Het herziene besluit om de winkels komende vrijdag een uurtje langer open te laten blijven wordt in het weekend geëvalueerd. Die evaluatie gaat daarna naar de gemeenteraad, waarna er wordt gekeken wat er met de koopavond van volgende week vrijdag wordt gedaan.