Transport Online - OM verdenkt zoon raadslid van doden vader met klauwhamer

OM verdenkt zoon raadslid van doden vader met klauwhamer

OM verdenkt zoon raadslid van doden vader met klauwhamer
03-12-2020 12:05 | Misdaad | auteur ANP

DEN BOSCH - Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 22-jarige zoon van gemeenteraadslid Jack de Vlieger uit Sint-Michielsgestel zijn vader op 22 augustus meermalen met een klauwhamer geslagen, waardoor deze is overleden. De aanklacht betreft moord dan wel doodslag. Dat bleek donderdag tijdens de eerste inleidende zitting in de zaak in de rechtbank in Den Bosch.

De zoon, die in voorarrest zit en via een videoverbinding de zitting bijwoonde, zei niets over de verdenking tegen hem. Ook zijn advocaat ging daar niet op in.

Het OM zei te verwachten de zaak snel inhoudelijk te kunnen behandelen. Er moeten nog enkele getuigen worden gehoord en het onderzoek van de psycholoog en de psychiater is naar verwachting eind januari 2021 klaar. Op 19 februari volgt nog een inleidende zitting.

De 64-jarige Jack de Vlieger werd 23 augustus dood gevonden in de garage van zijn woning. Tijdens de zitting liet het OM weten dat het slachtoffer was aangetroffen met onder andere een schedelbreuk, ribbreuken en een klaplong. Ook was sprake van veel bloedverlies.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions