Clicky

 
Transport Online - Twee IVECO's S-WAY NP op LNG voor Datrans Nederland

Twee IVECO's S-WAY NP op LNG voor Datrans Nederland

Twee IVECO's S-WAY NP op LNG voor Datrans Nederland
03-12-2020 11:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WANSSUM - Datrans Nederland B.V. zet met de komst van twee IVECO S-WAY NP's op LNG nieuwe stappen bij het verduurzamen van haar wagenpark. Als allround transportbedrijf maakt het vele Duitse kilometers, waardoor het maximaal profiteert van het MAUT-voordeel dat geldig is tot 1 januari 2024.

Ruud Hagens is in 1981 als eigen rijder gestart en heeft zijn bedrijf gaandeweg uitgebouwd tot wat het nu is. Zo bestaat de vloot van Datrans Nederland B.V. uit 135 trailers en 58 trekkers, waarvan nu de eerste twee IVECO LNG-trucks. Het transportbedrijf uit Wanssum heeft zich vanaf de oorsprong volledig georiënteerd op het vervoer van en naar Zwitserland, waardoor het alle kennis en ervaring in huis heeft om haar klanten volledig te ontzorgen.

Datrans beschikt met de IVECO S-WAY NP over een LNG-truck met de hoogst haalbare actieradius in de markt met maar liefst 1.600 kilometer. De aanwinsten kunnen hierdoor moeiteloos mee in de colonne over de Duitse wegen. Bovendien sluiten de S-WAY's perfect aan op de estafette werkwijze die het bedrijf hanteert. Dag en nacht zijn de chauffeurs van Datrans namelijk onderweg om het transport met Zwitserse precisie te verzorgen voor alle opdrachtgevers.

Duurzame IVECO`S

Door de aanschaf van twee S-WAY NP's verkleint Datrans haar CO² footprint en draagt het bij aan een schoner milieu. De IVECO LNG-trucks stoten namelijk circa 10 procent minder CO² uit in vergelijking met een Euro 6 Step D diesel aangedreven truck. Bij gebruik van BIO-LNG kunnen zij dit percentage verder omhoog schroeven tot wel 99 procent. Daarnaast leveren de S-WAY NP's een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en de strijd tegen klimaatverandering.

Zo boekt Datrans tevens een reductie van 95 procent qua uitstoot van fijnstof en respectievelijk 90 procent op het gebied van stikstofdioxiden. Bovendien zijn de IVECO LNG-trucks 75 procent stiller dan hun dieselequivalent, waardoor deze een maximale geluidsemissie kennen van nog geen 71 dB(A) in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs ook tijdens een nachtelijke rit op iedere gewenste bestemming laden- en lossen.

De strakke IVECO S-WAY NP's zijn volledig gehuld in de huisstijl van Datrans met de kenmerkende licht- en donkergrijze striping. Verder zijn de nieuwe trucks voorzien van een lichtbak en diverse rijassistentiesystemen, zoals Hi-Cruise Predictive Shifting. Het voertuig schakelt hierdoor proactief op basis van geografische informatie. Zonder enige inspanning rijden de chauffeurs altijd in de juiste en meest efficiënte versnelling. Daarnaast is er bij de nieuwe LNG-trucks geen sprake van uitlaatgasrecirculatie (EGR) of een actieve roetfilter. Zo maken alléén IVECO vrachtwagens gebruik van een passieve roetfilter die zichzelf reinigt. Door de keuze voor de S-WAY NP 460 kan Datrans BV bouwen op een laag brandstofverbruik en een aantrekkelijke TCO. De LNG-trekkers rijden namelijk enkel op methaan LNG, waardoor direct een CO² besparing realiseerbaar is.

IVECO S-WAY NP's van Datrans Nederland BV

Na gereden te hebben met een S-WAY demo was Ruud Hagens meteen overtuigd en koos hij voor het prachtige product van IVECO. Mede door een succesvolle samenwerking tussen Bart Broekmans van Charles Feijts Bedrijfswagens, Bert Mingels van IVECO NLS en Jeroen Louwerens van IVECO Capital, zijn onlangs twee IVECO LNG-trucks afgeleverd aan Datrans Nederland BV. De IVECO-dealer in Venlo verzorgt de service en het onderhoud van deze duurzame trucks.

Foto's

  • Voets Transport
  • Voets Transport
  • Voets Transport
  • Aarts Transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions