Transport Online - Kleinpolderplein wordt veiliger gemaakt na onderzoek ANWB

Kleinpolderplein wordt veiliger gemaakt na onderzoek ANWB

Kleinpolderplein wordt veiliger gemaakt na onderzoek ANWB
03-12-2020 11:36 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ROTTERDAM - Weggebruikers krijgen op het bekende knooppunt Kleinpolderplein op de snelweg A13 zoveel informatie te verwerken dat er onduidelijke situaties ontstaan die geregeld tot ongelukken leiden.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de rijkswegen in Nederland, pakt het knooppunt volgend jaar (2021) aan.

Rijkswaterstaat gaat minder informatie op de bewegwijzeringsborden zetten zodat automobilisten meer tijd hebben om een keuze te maken. Om de duidelijkheid verder te bevorderen zal tevens nieuwe wegbelijning worden aangebracht.

Deze aanpassingen moeten het voor de weggebruiker makkelijker maken om op een veilige manier de afslag van hun keuze te nemen en daarbij ook op het overige verkeer te letten. Op dit moment wisselen weggebruikers vaak abrupt van rijstrook, met alle gevolgen van dien.

De ANWB betrekt haar leden vaker bij verkeersveiligheidsvraagstukken. Gebleken is dat zij meestal heel gericht kunnen aangeven waar zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen en ook wat daaraan zou kunnen worden gedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen