Transport Online - FrieslandCampina sluit poederfabriek in Dronrijp

FrieslandCampina sluit poederfabriek in Dronrijp

FrieslandCampina sluit poederfabriek in Dronrijp
02-12-2020 19:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMERSFOORT - Om zijn productienetwerk verder te optimaliseren, heeft FrieslandCampina het voornemen om de poederproductie in Dronrijp en Gerkesklooster te beëindigen. Als gevolg van dit voorgenomen besluit zal de vestiging in Dronrijp waar momenteel verschillende poederproducten worden geproduceerd per 1 april 2022 worden gesloten. De wei- en melkpoedertoren in Gerkesklooster sluit per 15 januari 2021. Gerkesklooster blijft wel andere zuivelproducten zoals kaas produceren. Door de beëindiging van de poederproductie op beide locaties komen in totaal 57 arbeidsplaatsen te vervallen.

Beide besluiten passen in de op 10 november jl. aangekondigde versnelling van FrieslandCampina’s strategie ‘Our Purpose, Our Plan’ om onder meer structurele overcapaciteit te verminderen door sluiting van productielocaties of verplaatsing van activiteiten. Het beëindigen van de activiteiten in Dronrijp en Gerkesklooster maakt hier deel van uit en draagt bij aan de aangekondigde besparingen.

De poedertoren in Gerkesklooster deed dienst als noodvoorziening voor de verwerking van melk in het geval van een storing elders in het netwerk. De poederproducten die in Dronrijp worden geproduceerd voor toepassing in kindervoeding, medische voeding en sportvoeding zullen in andere productielocaties van FrieslandCampina worden geproduceerd. De vestiging in Dronrijp maakt deel uit van het productienetwerk van FrieslandCampina Ingredients en die in Gerkesklooster van FrieslandCampina Dairy Essentials.

Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients: “Ons voornemen om de productie in Dronrijp te beëindigen en deze elders in ons netwerk onder te brengen, is na zorgvuldige afwegingen tot stand gekomen. Daarbij is gekeken naar zowel huidige productiecapaciteit als toekomstige marktontwikkelingen. Ik ben me ervan bewust dat dit besluit een grote impact heeft op betrokken medewerkers en we zullen hen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in dit proces.”  

Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials: “We zijn continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot melkverwerking, waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard met oog voor alle belangen en zorg naar de betrokken medewerkers. Deze stap past in die verdere verbetering van onze positie. Gerkesklooster blijft als site belangrijk voor de productie van andere zuivelproducten zoals kaas.”

Sociaal Plan

Als gevolg van de voorgenomen besluiten ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn over de voorgenomen besluiten geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions