Clicky


Elf vreemdelingen ontdekt in vrachtwagen bij Hazeldonk

Elf vreemdelingen ontdekt in vrachtwagen bij Hazeldonk
02-12-2020 13:47 | Criminaliteit | auteur Redactie

BREDA - Bij een tankstation langs de A16 ter hoogte van Hazeldonk zijn woensdagochtend rond 10.45 uur in een koeloplegger elf verstekelingen aangetroffen. Het gaat om elf jonge mannen, vermoedelijk afkomstig uit Irak en Iran, meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur was vanuit Spanje via Frankrijk naar Nederland gereden, toen hij geluiden hoorde in zijn oplegger en de politie waarschuwde.

Politieagenten openden de trailer en troffen in totaal elf mensen aan. Ze maakten het naar omstandigheden goed. Omdat ze zich niet konden legitimeren, zijn ze aangehouden. Tijdens dit onderzoek werkte de politie samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar). Medewerkers van de KMar hielden bovendien de vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder aan op verdenking van mensensmokkel en namen de trekker met oplegger in beslag. 

De elf verstekelingen zijn meegenomen naar een politiebureau en in vreemdelingenbewaring gegaan. Medewerkers van de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie zetten het onderzoek voort.