Clicky

 
Transport Online - Tesselaar Banden slaat nieuwe weg in met IVECO S-WAY NP

Tesselaar Banden slaat nieuwe weg in met IVECO S-WAY NP

Tesselaar Banden slaat nieuwe weg in met IVECO S-WAY NP
02-12-2020 13:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WINKEL - Tesselaar Banden gaat voor het eerst kilometers maken met een LNG-truck, waardoor het een bijdrage levert aan een schoner milieu. Mede door de bewezen aardgasmotor van IVECO en de hoogst haalbare actieradius van 1.600 kilometer, heeft het allround transportbedrijf uit Winkel bewust gekozen voor de IVECO S-WAY NP.

Sinds de oprichting in 1985 werkt Tesselaar Banden voornamelijk voor derden. De focus ligt al jarenlang op het leveren, monteren en transporteren van truck- en trailerbanden. Het kan daarbij bouwen op een vaste klantenkring van zo'n 40 opdrachtgevers. Het wagenpark is door de komst van de IVECO S-WAY NP uitgebreid naar 12 trekkende eenheden die zowel nationaal als internationaal worden ingezet. Mede door de vele Duitse kilometers is het voor Tesselaar Banden zeer aantrekkelijk om de stap te zetten naar LNG.

Tesselaar Banden wilde haar transportactiviteiten duurzamer inrichten en de S-WAY NP bood de ideale uitkomst. Jack Tesselaar licht als eigenaar van Tesselaar Banden de keuze voor IVECO verder toe: "Door onze nieuwe IVECO LNG-truck kunnen wij voordeligere kilometers maken dan onze concurrentie op diesel. LNG is voor ons momenteel het beste alternatief voor diesel. De prijs per kilometer is aanzienlijk lager dan bij een diesel aangedreven truck. Dit verschil loopt verder op, zodra je meer Duitse kilometers maakt op jaarbasis. Daarnaast staat er met de S-WAY een doorontwikkelde LNG-truck op de weg die 10% minder CO² uitstoot dan zijn dieselequivalent met een Euro VI Step D motor." Dit aantal loopt aanzienlijk op tot wel 99%, zodra Tesselaar Banden gebruik maakt van BIO-LNG.

De keuze voor LNG was uiteindelijk eenvoudig gemaakt voor Tesselaar Banden, omdat zij een jaarkilometrage halen van zo'n 80.000 kilometer in Duitsland. Het MAUT-voordeel ligt voor het oprapen en je bent volgens Jack een dief van je eigen portemonnee als je niet te stap zet naar LNG. Jack: "Ik wilde graag een LNG-truck aanschaffen met voldoende pk en koppel, omdat wij onze trucks maximaal laden volgens de Nederlandse en Duitse wet- en regelgeving. Dan kom je automatisch uit bij de IVECO S-WAY NP. Deze is qua prestaties vergelijkbaar met een diesel aangedreven trekker."

Jaimy Dreuning is als chauffeur erg enthousiast over zijn nieuwe truck: "Het is een hele transformatie van de Stralis naar de S-WAY. Ik ben een hele week van huis en dan is het erg prettig dat ik beschik over meer dan voldoende bewegingsruimte. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de krachtige motor, de geluidsarme cabine en het bed slaapt bijna net zo lekker als thuis." De aanschaf van een IVECO S-WAY NP was een logisch vervolg na alle positieve ervaringen met de S-WAY op diesel.

Al jarenlang doen Veekro Bedrijfswagens en Tesselaar Banden zaken met elkaar, waardoor het onderlinge vertrouwen is gegroeid. In samenwerking met IVECO NLS werd de volledige business case bekeken, waarna de bandenleverancier besloot om een LNG-truck te introduceren in hun wagenpark. Jack Tesselaar heeft bij de IVECO S-WAY NP gekozen voor een neutrale uitstraling, zodat deze kan worden ingezet voor meerdere opdrachtgevers. De cabine is door de chauffeur helemaal naar wens aangekleed met nieuwe bekleding, zodat hij zich nóg meer thuis weg van huis voelt. De LNG-trekker is verder compleet uitgerust met aluminium sideskirts en diverse rijassistentiesystemen.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions