Clicky

 
Transport Online - 'Struikelblokken brexitonderhandelingen nog niet opgelost'

'Struikelblokken brexitonderhandelingen nog niet opgelost'

'Struikelblokken brexitonderhandelingen nog niet opgelost'
02-12-2020 10:40 | Brexit | auteur ANP

BRUSSEL - De belangrijkste struikelblokken bij de onderhandelingen over een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk zijn nog niet uit de weg geruimd. Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier aan EU-ambassadeurs laten weten in een besloten bijeenkomst, hebben ingewijden laten weten aan persbureau Bloomberg.

De toegang van Europese vissers tot de Britse wateren, gelijke kansen voor Britse en Europese bedrijven en de manier waarop toezicht moet worden gehouden of beide kanten zich aan de gemaakte afspraken houden zijn al maandenlang de kwesties waarover Brussel en Londen het oneens zijn. In intensieve onderhandelingen moeten die verschillen overbrugd worden.

Van Britse kant laten bewindslieden al enkele weken weten dat een deal "haalbaar is als de EU wat beweegt". Een compromisvoorstel over toegang tot de visgronden dat door de Europese onderhandelaars zou zijn gedaan, zou door de Britten echter meteen zijn afgewezen.

De Britten verlieten eind januari de Europese Unie. Tot het einde van het jaar geldt echter een overgangsperiode waarin ze de Europese regels nog volgen. Zonder handelsakkoord gaan vanaf 1 januari allerlei restricties gelden zoals importheffingen over en weer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden