Clicky

 
Transport Online - Renewi bestelt eerste DAF FAN CF Electric bij DAF Trucks

Renewi bestelt eerste DAF FAN CF Electric bij DAF Trucks

Renewi bestelt eerste DAF FAN CF Electric bij DAF Trucks
02-12-2020 09:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EINDHOVEN - Renewi, het internationale waste-to-product bedrijf, heeft de eerste DAF FAN CF Electric besteld bij DAF Trucks NV. Het gaat om de eerste nieuwe DAF FAN CF Electric met een korte wielbasis van 3800mm in combinatie met een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader. De FAN CF Electric met eveneens een elektrisch aangestuurd kraakperssysteem is bestemd het inzamelen van diverse afvalstromen in de zero-emissie zones zoals die in verschillende stadscentra van 2025 worden ingesteld.

In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi wagenpark zijn reeds ruim 450 nieuwe DAF Euro VI voertuigen ingestroomd de afgelopen twee jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi wagenpark is de inzet van een DAF CF Electric. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF een juiste partner. Het partnerschap komt niet alleen tot uitdrukking bij de vervangbehoefte van het wagenpark van Renewi, maar ook op het productieterrein bij DAF Trucks in Eindhoven waar Renewi al jaren de afvalstromen beheert. De nieuwe milieuzones en de nieuwe technologische ontwikkelingen, maken samen met de jarenlange partnership de keuze voor Renewi voor een nieuwe DAF CF Electric.

Geschikt voor diversiteit aan applicaties

DAF heeft zowel een geëlektrificeerde 4x2 CF trekker als een 6x2 CF bakwagen in haar leveringsomvang, waar de 4x2 LF bakwagen medio volgend jaar zijn intrede doet. De reikwijdte van ca. 200km en de mogelijkheid van een korte wielbasis en de ervaringen met de elektrische achterladers van onder andere GeesinkNorba, maakt de DAF FAN CF Electric een ideale vrachtwagen voor de inzameling reinigingsdiensten in de Europese markt . DAF laat hiermee duidelijk zien dat na de eerdere in dienst gestelde boven- en zijlader applicaties dat DAF ook de achterlader applicatie, verreweg het grootste marktaandeel in dit segment, goed kan bedienen, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een specifieke variëteit aan chassismogelijkheden die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel zal achterladers met een kraakperssysteem betreffen.

Samenwerking van tientallen jaren

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De recycler geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90 procent van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van ruim 170 vestigingen en is actief met een wagenpark van meer dan 2.200 voertuigen.

Foto's

 • Bos Dynamics
  Bos Dynamics
 • Riwal
  Riwal
 • H.Z. Logistics
  H.Z. Logistics
 • Dorrestijn
  Dorrestijn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions