Clicky


Einde aan gratis rolkoffer aan boord bij easyJet

Einde aan gratis rolkoffer aan boord bij easyJet
01-12-2020 20:24 | Zakelijk Nieuws | auteur AFN

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet versobert binnenkort zijn bagagebeleid voor passagiers. Nu mogen alle passagiers nog kosteloos naast hun handtas een groter stuk handbagage, zoals rolkoffers, meenemen naar hun zitplaats. Na 10 februari is dit alleen nog toegestaan als klanten stoelen met extra beenruimte of een zitplaats vooraan hebben geboekt.

Met het striktere bagagebeleid volgt easyJet het voorbeeld van concurrent Ryanair, die sinds het najaar van 2018 al extra kosten in rekening brengt voor het meenemen van grote stukken handbagage. De ingreep komt op het moment dat de luchtvaart in een diepe crisis zit door reisbeperkingen tegen de coronapandemie, waarbij easyJet slechts 20 procent van zijn normale vliegschema uitvoert.

Met de aanscherping van de regels voor handbagage boort easyJet ook een extra inkomstenbron aan. Voor extra beenruimte of het inchecken van ruimbagage moet immers extra betaald worden. Vorig jaar, toen de luchtvaart nog geen last had van de coronacrisis, waren bijkomende betalingen voor bijvoorbeeld extra zitruimte goed voor een vijfde van alle omzet van easyJet.

Volgens de Britse luchtvaartmaatschappij zelf gaat het er vooral om dat reizigers meer meer duidelijkheid hebben over de mogelijkheden voor hun bagage. Nu geldt namelijk nog dat grote koffers of tassen mee mogen naar het passagiersgedeelte, mits ze in de lockers boven de zitplaatsen passen. Chaotische situaties met bagage die hier uiteindelijk niet in passen, zouden zorgen voor vertragingen en daar wil easyJet nu van af. "Punctualiteit is belangrijk voor onze klanten", stelt hoofd commerciële zaken Robert Carey.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions