Transport Online - Ook in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf voor moord op Tjeerd van Seggeren

Ook in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf voor moord op Tjeerd van Seggeren

Ook in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf voor moord op Tjeerd van Seggeren
01-12-2020 16:41 | Binnenland | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 36 jarige vrouw uit Kollumerzwaag veroordeeld tot twintig jaar gevangenis- straf voor de moord op haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren op 9 juli 2017.

De rechtbank legde verdachte eerder dezelfde gevangenisstraf op. De verdachte was het niet eens met dit vonnis en heeft hoger beroep ingesteld.

De vrouw heeft in al haar verklaringen elke betrokkenheid bij de dood van haar man ontkend. Zij heeft verklaard dat haar man een festival heeft bezocht en dat zij hem na afloop zou ophalen. Op de afgesproken tijd trof zij haar man niet aan op de afgesproken plaats. Na even te hebben gewacht is zij teruggegaan naar huis, omdat de kinderen alleen thuis waren. De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in een weiland in het dorp De Westereen in directe omgeving van de afgesproken ophaallocatie. 

Naar het oordeel van het hof heeft verdachte de moord gepleegd samen met een ander. Wie die ander is geweest kon, ondanks uitgebreid onderzoek, niet vastgesteld worden. Het bewijs voor betrokkenheid van verdachte ontleent het hof aan een getuigenverklaring, de door het hof als kennelijk leugenachtig aangemerkte verklaringen van verdachte en betrouwbare camerabeelden en telecomgegevens. Volgens het hof ligt het motief in de relationele en financiële sfeer.

Vanwege de ernst van het feit en de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd kan vanuit een oogpunt van vergelding niet anders worden gereageerd dan met oplegging van een langdurige gevangenisstraf, aldus de rechtbank.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions