Clicky


Lewis Hamilton na positieve coronatest niet in GP Sakhir

Lewis Hamilton na positieve coronatest niet in GP Sakhir
01-12-2020 08:56 | Sport | auteur ANP

BAHREIN - [update 09:53 uur] Lewis Hamilton ontbreekt zondag in de Grote Prijs van Sakhir, de tweede wedstrijd op het circuit in Bahrein. De zevenvoudig wereldkampioen van Mercedes is positief getest op Covid-19. "Hij is maandag wakker geworden met lichte symptomen en hoorde tegelijkertijd dat iemand, met wie hij voordat hij vorige week naar Bahrein afreisde contact had gehad, positief was getest", lichtte zijn renstal Mercedes toe. Hamilton heeft daarop ook een test ondergaan met een positief resultaat. "Dat is naderhand bevestigd met nog een test", aldus Mercedes.

De 35-jarige Brit is in quarantaine geplaatst en verkeert, zo meldt zijn team, buiten de lichte klachten in goede gezondheid. Hamilton is de derde rijder in de Formule 1 die positief is getest op het coronavirus. Eerder overkwam dat de Mexicaan Sergio Pérez in augustus voor de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone en de Canadees Lance Stroll na de Grote Prijs van de Eifel in Duitsland.

Hamilton won zondag nog de Grote Prijs van Bahrein, voor Max Verstappen. Zijn zevende wereldtitel haalde de Brit eerder in Turkije al binnen. Er volgen nog twee grands prix.

De organisatie van de Formule 1 verklaarde dat Hamilton de afgelopen week drie keer was getest, zoals het protocol rond een raceweekeinde voorschrijft. Telkens, de laatste keer op zondag, was het resultaat negatief geweest.

Mercedes zal zo snel mogelijk bekendmaken wie Hamilton vervangt voor de komende grand prix. Testrijders bij de renstal zijn de Belg Stoffel Vandoorne en de Mexicaan Esteban Gutiérrez.