Transport Online - Oproep TLN: meld slechte sanitaire voorzieningen

Oproep TLN: meld slechte sanitaire voorzieningen

Oproep TLN: meld slechte sanitaire voorzieningen
30-11-2020 19:44 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Medewerkers van transportbedrijven die te maken krijgen met slechte sanitaire voorzieningen bij distributiecentra of winkels wordt gevraagd dat te melden bij TLN. Melden kan via online@tln.nl, met daarbij de naam van het distributiecentrum of winkel en de locatie, bij voorkeur met foto.

TLN voert sinds enkele weken een campagne ‘Een schoon toilet voor iedereen’. Bij de start benadrukte voorzitter Elisabeth Post dat vrachtwagenchauffeurs op een veilige en fatsoenlijke manier hun werk moeten kunnen doen. “Toch zijn sanitaire voorzieningen onderweg en bij laad- en losplaatsen niet overal goed geregeld. Ik doe nadrukkelijk een beroep op iedereen om elkaar fatsoenlijk te behandelen”, aldus Post.

CBL en INretail

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de vereniging van supermarkten, heeft TLN laten weten achter het initiatief te staan. Het CBL heeft aangegeven te willen horen als het niet goed gaat, zodat gericht actie kan worden ondernomen. De leden van het CBL geven aan dat zij niet geassocieerd willen worden met vies sanitair en slechte omstandigheden voor chauffeurs.

INretail, de brancheorganisatie van winkeliers in de niet-voedingssector, heeft verklaard dat er zich bij haar leden geen problemen voordoen. Mocht dat echter toch het geval zijn, wil TLN dat graag te weten komen.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Samen met de sociale partners en alle andere betrokkenen in de transport- en logistieke sector heeft TLN in april dit jaar het Coronaprotocol Transport en Logistiek opgesteld, om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te waarborgen. Elisabeth Post: “Goede sanitaire voorzieningen maken daar deel van uit. Werkgevers, werknemers, opdrachtgever en zzp’ers: we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we, ook in deze tijd, gezond en veilig kunnen doorwerken.”

Klik hier om te mailen naar online@tln.nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen