Clicky


Tweede Kamerlid Van Haga sluit zich toch aan bij fractie FVD

Tweede Kamerlid Van Haga sluit zich toch aan bij fractie FVD
30-11-2020 18:13 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Wybren van Haga sluit zich toch officieel aan bij de fractie van Forum voor Democratie, meldt FVD-voorman Thierry Baudet op Twitter. Nadat Van Haga in september vorig jaar uit de fractie van de VVD werd gezet, ging hij steeds meer samenwerken met FVD. Hoewel hij al een tijd lid is van de partij en hoog op de Forum-lijst staat voor de komende verkiezingen, bleef hij tot nu toe steeds op eigen titel in de Kamer. Wel voerde hij vaak het woord mede namens de FVD-fractie.

Nu is hij dus wel lid geworden van die fractie. Nadat de VVD Van Haga de deur had gewezen, zei Baudet nog dat een "zetelrover" niet welkom was bij FVD. "Wij moeten niets hebben van zetelrovers", zei Baudet toen. Daar "gaan we ook niet op de een of andere manier in marchanderen".

FVD heeft twee zetels in de Tweede Kamer. Vorige week stapte de rechterhand van Baudet, Theo Hiddema, ineens op, middenin een fel conflict in de top van de partij. Veel prominenten zijn inmiddels weg bij FVD, maar het conflict ettert nog door, ook wegens ruzie in het bestuur.

De zetel die vrijkomt door het vertrek van Hiddema gaat in principe naar senator Henk Otten, die zich eerder vorig jaar al afsplitste van Forum. Otten weet nog niet zeker of hij zijn senaatszetel zal inruilen voor een plekje in de Tweede Kamer. Daarmee is het dus nog onbekend of de fractie van FVD straks twee of drie zetels telt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions