Transport Online - Zorgen bij internisten over stagnerende daling coronabesmettingen

Zorgen bij internisten over stagnerende daling coronabesmettingen

Zorgen bij internisten over stagnerende daling coronabesmettingen
30-11-2020 10:39 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Medisch specialisten zijn bezorgd over de stagnerende daling van het aantal coronabesmettingen. De periode waarin wekelijks meer dan 1000 nieuwe patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen duurt nu al drie weken langer dan tijdens de eerste golf in het voorjaar, waarschuwt de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV).

"De hoge druk op de ziekenhuizen houdt daarmee langer aan. Er zijn nu al ruim 1450 patiënten meer met Covid-19 opgenomen geweest op de verpleegafdeling dan in de eerste golf", aldus de NIV.

De afgelopen weken stagneerde de afname van het aantal besmettingen. "In het ziekenhuis daalde het aantal opgenomen patiënten weliswaar, maar niet snel genoeg. Extra capaciteit op de afdelingen interne geneeskunde is nog steeds nodig om de Covid-19-patiënten op te kunnen vangen. De druk blijft daardoor onverminderd groot en duurt nu dus ook nog eens aanzienlijk langer", stelt de internistenvereniging.

De organisatie zegt zich grote zorgen te maken over patiënten wiens reguliere zorg niet veel langer kan worden uitgesteld, als de besmettingscijfers niet afnemen. "De stagnerende daling en de drukte in de winkelstraten stemmen weinig hoopvol voor de decembermaand."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions