Clicky

 
Transport Online - Deli Home komt dichter bij duurzame doelstellingen door crossdocking

Deli Home komt dichter bij duurzame doelstellingen door crossdocking

Deli Home komt dichter bij duurzame doelstellingen door crossdocking
30-11-2020 10:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZEVENAAR - Als bedrijf met grootschalige transportactiviteiten is Deli Home zich bewust van de impact die dit heeft op het milieu en wordt in samenwerking met vervoerders de beladingsgraad en het zo efficiënt mogelijk inplannen van de routes continu gemonitord. In het verlengde daarvan heeft Deli Home recentelijk haar crossdock activiteiten uitgebreid. Een deel van de transportactiviteiten van de vestigingen in Zevenaar en Dedemsvaart wordt gecombineerd waardoor de CO2-uitstoot én files op Nederlandse wegen verminderd worden.

De vestigingen in Zevenaar en Dedemsvaart leveren beide vergelijkbare producten aan de bouwmaterialengroothandel waardoor hier veel synergetische kansen liggen. Deze samenwerking tussen de vestigingen wordt vormgegeven door het samenvoegen van zendingen voor gemeenschappelijke klanten. Op deze manier draagt Deli Home bij aan haar duurzame doelstelling om CO2-uitstoot met 15% te reduceren ten opzichte van 2018. Door bestellingen te combineren, bespaart Deli Home jaarlijks zo’n 170.000 kg CO2-uitstoot.

De orders vanuit Zevenaar en die vanuit Dedemsvaart worden gebundeld en ingepland. De ritten vanuit Dedemsvaart die gecombineerd kunnen worden met ritten vanuit Zevenaar worden gepickt, gebundeld en van gezamenlijk ontwikkelde labels voorzien. Met een dagelijkse pendel worden de crossdockleveringen vanuit Dedemsvaart naar Zevenaar vervoerd, waar de leveringen in speciaal daarvoor ingerichte vakken worden gelost en opgeslagen. Nadat de leveringen vanuit Dedemsvaart en Zevenaar volgens de gezamenlijke ritlijsten worden geladen, vindt de uitlevering aan de klanten plaats.

De eerste leveringen middels het crossdock traject zijn inmiddels geleverd. Om haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en verdere synergetische voordelen te behalen, blijft Deli Home zoeken naar kansen om haar vestigingen nog meer onderling te laten samenwerken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions