Transport Online - WDP bouwt multimodaal dc voor X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden in North Sea Port

WDP bouwt multimodaal dc voor X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden in North Sea Port

WDP bouwt multimodaal dc voor X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden in North Sea Port
30-11-2020 08:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - WDP breidt zijn multimodale locatie in North Sea Port (het WDPort of Ghent) uit met een multitenant distributiecentrum van circa 150.000 m² in Gent voor retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden die hiervoor een langetermijn huurengagement aangaan. Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten: de drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok.

Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen. WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar.

Deze realisatie zal tot stand komen via een joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van de retailbedrijven op basis van een 29-71 deelnemingsverhouding. Het totale investeringsbedrag betreft circa 80 miljoen euro.1 1 Op basis van 100% van de investering.

Het WDPort of Ghent is een strategisch platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. Bedrijven kunnen er hun activiteiten optimaliseren en verduurzamen door de efficiëntie van hun goederenstroom te verhogen via een multimodale supply chain. De directe nabijheid van de containerterminal verenigt immers meerdere transportmiddelen die gebruik maken van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E34, E17 en E40) en het spoor.

De centrale ligging van North Sea Port – en Gent in het bijzonder – in West-Europa, zorgt ervoor dat bedrijven en hun handelspartners het Europese hinterland optimaal en efficiënt bedienen. Het Kluizendok is dus een van de multimodale knooppunten in Vlaanderen met goede verbindingen naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions