Clicky

 Code rood in Maastricht, burgemeester dreigt met winkelsluiting

Code rood in Maastricht, burgemeester dreigt met winkelsluiting
29-11-2020 14:29 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - De gemeente Maastricht heeft zondagmiddag voor de binnenstad in de Limburgse hoofdstad code rood afgekondigd. Het is er te druk, mensen kunnen de anderhalve meter afstand niet meer bewaren, zei een woordvoerster zondagmiddag. De gemeente roept mensen op om niet meer te komen. Als mensen toch blijven komen, dan gaat burgemeester Annemarie Penn-te Strake over tot het sluiten van de winkels in de binnenstad.

Ook zaterdag was het in Maastricht heel druk, aldus de woordvoerster. Daarop kondigde de gemeente code oranje af, net als zondagochtend. Dat betekent dat in drukke winkelstraten eenrichtingsverkeer geldt en de gemeente alle beschikbare handhavers en zogenoemde hospitality-guides inzet. Zondagmiddag kondigde de gemeente code rood af met de waarschuwing dat de burgemeester tot winkelsluiting overgaat als de drukte niet afneemt. Volgens de woordvoerder zijn er onder meer veel Belgen in de stad. "Veel mensen komen naar de binnenstad om gericht bepaalde winkels te bezoeken", zei ze.

Ook in Eindhoven is het zondagmiddag volgens een woordvoerder drukker aan het worden. De gemeente roept mensen op om niet meer naar de binnenstad te komen. Zaterdagmiddag besloot burgemeester John Jorritsma de winkels eerder te sluiten, omdat het veel te druk was. Ook zijn collega in Dordrecht deed dat zaterdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions