Clicky

 
Transport Online - Categorie 1 vuurwerk verkoopt 'als een dolle'

Categorie 1 vuurwerk verkoopt 'als een dolle'

Categorie 1 vuurwerk verkoopt 'als een dolle'
29-11-2020 10:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Categorie 1 vuurwerk, het vuurwerk dat als enige nog wel mag worden afgestoken komende jaarwisseling, wint aan populariteit. Bij Huisman Vuurwerk gaat de verkoop van wondertollen, sterretjes en fluitjes "als een dolle" en ook groothandelaar Broekhoff Vuurwerk International ziet een "significante stijging" van de verkoop van het lichte vuurwerk. Tegelijk wachten sommige (web)winkels af of de populariteit genoeg oplevert om open te gaan.

Marcel Schutteman van Broekhoff uit Dronten, die zo’n 350 winkeliers in Nederland van vuurwerk voorziet: "Knetterballen, knetterlinten, fonteintjes: normaal verkopen we het erbij, naast het gewone vuurwerk. Maar dit jaar gaat de verkoop zo hard dat de voorraad op dreigt te raken." Bijbestellen gaat niet op tijd, want alleen al het verschepen uit China kost veertig dagen.

Ook volgens John Elderhorst van Fireworld in Den Haag loopt het storm in zijn online winkel. "Ik heb nog nooit sierpakketten van categorie 1 in de winkel gehad, nu trekken ze het uit je handen. Ze willen wat doen, voor de kinderen, maar je zult zien dat volwassen kerels het straks ook afsteken." Erwin de Roo van Huisman Vuurwerk uit Huissen sluit zich aan bij dat sentiment. "Dat je niet alleen met oliebollen in de kamer staat en de champagnefles het enige is dat knalt."

Online

"We hebben nu al veel verkocht via de winkel, daar gaat een hele stroom weg", aldus De Roo. "Maar online ook, daar plaatsten mensen bestellingen die ze eind van het jaar kunnen ophalen. Dat aantal is net zo groot als we normaal voor categorie 2, het normale vuurwerk, binnenkrijgen." Hij plaatst er wel een kanttekening bij. "De totale inkomsten zijn nog geen 10 procent van wat het normaal is. Normaal verkopen we combinatieboxen waarbij je geniet van een vuurwerkshow van een paar minuten ter waarde van 400 à 500 euro. Het duurste dat ik nu kan verkopen is een categorie 1 pakket voor 25,95 euro."

Reden voor veel webwinkels om de burelen, in ieder geval voorlopig, gesloten te houden. "95 procent van ons assortiment kunnen we nu niet verkopen, dus de vraag is of die 5 procent nog steeds gerealiseerd kan worden als men niets anders kan kopen", verwoordt Rob Tempert van VuurwerkXXL in Voorst de twijfel van sommmige verkopers. "We moeten kijken of het kan de winkel te openen met alleen het lichte vuurwerk."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats