Clicky

 
Transport Online - Jos B. spant kort geding aan tegen RTL

Jos B. spant kort geding aan tegen RTL

Jos B. spant kort geding aan tegen RTL
28-11-2020 19:17 | Showbizz | auteur Redactie

AMSTERDAM -  Jos B., de 58-jarige man die veroordeeld is voor het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, probeert de uitzending van een documentaire over de zaak op televisie tegen te houden. Advocaat Adi van Koningsveld bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

Namens haar cliënt heeft Van Koningsveld een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please, een bedrijf dat is opgericht door presentator Ewout Genemans en RTL. Genemans liep drie jaar lang mee met het rechercheteam. De tweedelige documentaire met de titel 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek' staat gepland voor uitzending op zondag- en maandagavond op RTL4.

Namens Jos B. zegt Van Koningsveld dat er nog geen onherroepelijk vonnis is in de zaak tegen B. Zij spreekt van "een onrechtmatig handelen". De advocate geeft aan dat de veroordeelde B. wordt gepresenteerd als dader, maar dat er nog een hoger beroep te wachten staat. Daarmee is volgens haar sprake van een inbreuk op de zogenoemde onschuldpresumptie, het beginsel dat bepaalt dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.

Ook stelt zij dat de documentaire een inbreuk is op de persoonlijke levenssfeer van B.

Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van de familie van Nicky Verstappen, denkt niet dat de rechter zal overgaan tot een verbod, zo zegt hij tegen RTL Boulevard. Hij zegt de reactie van B. "rijkelijk laat" te vinden en vindt dat RTL en No Pictures Please niet veel verweten kan worden. Volgens hem is "alles wat in de documentaire zit aangaande Jos B. al bekend of uitgezonden". Volgens hem zou een verbod neerkomen op "een vorm van censuur".

Het kort geding dient zondagmiddag om 14.00 uur in de rechtbank in Amsterdam.

Vrijdag 20 november werd Jos B. in de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het misbruik en de ontvoering met fatale afloop. Dezelfde dag liet hij weten in hoger beroep te gaan tegen de veroordeling. Vier dagen later maakte het Openbaar Ministerie bekend ook in hoger beroep te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions