Transport Online - Drie jongens opgepakt voor dierenmishandeling

Drie jongens opgepakt voor dierenmishandeling

Drie jongens opgepakt voor dierenmishandeling
28-11-2020 18:15 | Binnenland | auteur ANP

RAAMSDONKSVEER - Drie jongens, twee van vijftien en een van zestien jaar, uit het Brabantse Raamsdonksveer en omgeving zijn zaterdag aangehouden voor ernstige mishandeling van meerdere kleine huisdieren. Ze deelden filmpjes van hun daden op internet, aldus de politie. Een woordvoerder sluit niet uit dat enkele van de dieren de mishandeling niet hebben overleefd.

Bij de politie kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag diverse meldingen binnen dat beelden van de mishandelingen online waren gezet. De identiteit van de daders werd achterhaald en ze werden zaterdag uitgenodigd naar het politiebureau te komen. Daar zijn ze aangehouden.

Wat er precies op de beelden te zien is en om welke dieren het gaat, wil een politiewoordvoerder niet zeggen. "Het gaat om afschuwelijke beelden. Gezien de ernst van de mishandelingen en de heftige reacties die de daden hebben opgeroepen, doen we hier verder geen mededelingen over."

Op de website van Omroep Brabant zijn beelden te zien van de mishandelingen. Zo duwen de jongens een egel in een put en slingeren een kat aan zijn staart het water in.

Veel mensen hebben zich volgens de politie gestoord aan de filmbeelden en geholpen bij de opsporing. Een aantal van hen heeft bedreigingen geuit bij de beelden. Volgens de woordvoerder worden die mensen vervolgd als hun identiteit wordt achterhaald. "Eigen rechter spelen of daarmee dreigen, is net zo dom en strafbaar als de jongens", aldus de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions