Transport Online - Ruim 150 arrestaties bij anti-lockdownprotesten in Londen

Ruim 150 arrestaties bij anti-lockdownprotesten in Londen

Ruim 150 arrestaties bij anti-lockdownprotesten in Londen
28-11-2020 18:12 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - [update] In het centrum van Londen zijn protesten tegen de lockdownmaatregelen zaterdag uitgelopen op ongeregeldheden. Daarbij zijn volgens de politie zeker 155 mensen opgepakt. Onder hen waren ook tegenstanders van het vaccineren tegen Covid-19.

De betogers hielden spandoeken op met teksten als "Verdedig Vrijheid, Verdedig de Mensheid" en "Geen leugens meer, geen maskers meer, geen lockdowns meer". Volgens de politie in Londen werden bussen met demonstranten tegengehouden en teruggestuurd.

Honderden betogers die in de buurt van Oxford Street door de stad trokken, scandeerden leuzen als "vrijheid". Volgens Sky News kwam het tot geweld tussen demonstranten en politie toen agenten de grote groep wilden verspreiden. In Regent Street werd het verkeer stilgelegd terwijl de politie bezig was om mensen die op de weg lagen, in de boeien te slaan.

In aanloop naar het protest waren al arrestaties verricht bij het station King's Cross omdat mensen zich niet aan de coronaregels hielden. Ook in Hyde Park werden mensen geboeid afgevoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions