Transport Online - Winkels in centrum Rotterdam ook zaterdag weer eerder dicht

Winkels in centrum Rotterdam ook zaterdag weer eerder dicht

Winkels in centrum Rotterdam ook zaterdag weer eerder dicht
28-11-2020 14:30 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - In het centrum van Rotterdam moeten de winkels zaterdag om 17.00 uur de deuren sluiten en mag er geen klant meer naar binnen. Vanaf 18.00 uur moeten de winkels helemaal dicht. Dat geldt niet voor supermarkten. De gemeente heeft daartoe besloten na de enorme drukte in de stad op vrijdagavond. Door die massale toestroom van winkelend publiek was de 1,5 meter afstand niet goed aan te houden.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb besloot vrijdagavond de winkels voortijdig te sluiten, in overleg met de winkeliers. Het was Black Friday, een dag dat er in veel winkels hoge kortingen golden. Onder meer Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven riepen ook al op om niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam is het niet de bedoeling om "lege" winkelstraten te hebben, maar dat mensen "verantwoord" kunnen winkelen. "Daarbij willen we zowel het winkelend publiek beschermen als de winkeliers en hun medewerkers." De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond roept het publiek op om zoveel mogelijk thuis te blijven en desnoods online te shoppen.

Ook Eindhoven houdt de winkeldrukte in de gaten. Burgemeester John Jorritsma (VVD) van Eindhoven dreigt de winkels in de stad te sluiten als het te druk wordt. Hij roept mensen zaterdag op om niet naar het centrum te komen. Vrijdag was het in Eindhoven erg druk tijdens Black Friday en kon de 1,5 meter afstand vaak niet gewaarborgd worden. Voor de winkels stonden lange rijen.

"Ingrijpende maatregelen als vervroegde winkelsluiting zijn een ultimum remedie! Roepen écht het publiek op om niet naar het centrum te komen en als het écht niet anders kan alleen te komen", laat Jorritsma weten. "Deze mensenmassa’s zijn een lust voor het virus."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions