Transport Online - 'DHL Express gebruikt corona als smoesje om onder loonsverhoging uit te komen'

'DHL Express gebruikt corona als smoesje om onder loonsverhoging uit te komen'

'DHL Express gebruikt corona als smoesje om onder loonsverhoging uit te komen'
27-11-2020 19:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Deze week startten de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor DHL Express. Tijdens de eerste onderhandelingsronde presenteerden beide partijen, werkgevers en werknemers, de voorstellen. De verschillen tussen wat de bonden willen en wat DHL biedt, zijn behoorlijk groot.

DHL: weinig loonsverhoging, want corona

Voor een loonsverhoging verwijst DHL naar de nullijn die de werkgevers in de cao Transport en Logistiek willen. DHL vertelde FNV Transport & Logistiek slechts een gematigde loonsverhoging af te willen spreken met eventueel een resultaatafhankelijke eenmalige uitkering. "De coronacrisis is de ergste economisch crisis sinds de tweede wereldoorlog en ook voor het komende jaar is er veel onzekerheid hoe de economie zich zal ontwikkelen", aldus DHL Express.

Corona is juist booming business

Volgens FNV gebruikt DHL corona als smoesje. "Ja, er zijn veel bedrijven die last hebben van de coronacrisis, maar dat zijn niet die in de pakketbezorging. En DHL Express dus ook niet. De ene winstmelding struikelt over de andere bij DHL en de andere bedrijven in de pakketbezorging. Ook naar de toekomst is de algemene verwachting dat het online bestellen het nieuwe normaal wordt en een stijgende lijn zal laten zien. Bovendien voorspelt het CBP een economische groei voor Nederland van 3% in 2021."

Behalve de gematigde loonsverhoging, wil DHL Express ook de cao- afspraken over onregelmatigheidstoeslagen en de maaltijdvergoeding ter discussie stellen. Tot slot vindt DHL niet dat er hoge werkdruk is in het bedrijf. "We kregen presentaties te zien van werknemerstevredenheidsonderzoeken (EOS en Great Place To Work) met prachtige cijfers die zeggen dat de medewerkers enorm tevreden zijn over DHL Express en geen last hebben van werkdruk. Wij zijn heel benieuwd wat de werknemers daar zelf van vinden."

Op 8 december worden de cao-onderhandelingen voortgezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions