Clicky

 
Transport Online - DFDS opent directe veerverbinding voor vrachtwagens tussen Frankrijk en Ierland

DFDS opent directe veerverbinding voor vrachtwagens tussen Frankrijk en Ierland

DFDS opent directe veerverbinding voor vrachtwagens tussen Frankrijk en Ierland
27-11-2020 17:32 | Transport | auteur Redactie

KOPENHAGEN/HAMBURG - Op 2 januari 2021 neemt DFDS een nieuwe veerverbinding voor vrachtwagens tussen Duinkerken in Noord-Frankrijk en Rosslare in de republiek Ierland in gebruik. De route wordt bediend door drie veerboten, die elk een capaciteit van maximaal 125 vrachtwagens en hun bestuurders in corona-bestendige eenpersoonshutten hebben. Vanuit beide havens komen zes afvaarten per week, in de middag of de avond. De duur van de overtocht bedraagt 24 uur.

Gehele route binnen de interne EU-markt en de douane-unie

"We zijn heel blij dat we klanten uit de EU-landen de mogelijkheid kunnen bieden om hun goederen direct naar Ierland te vervoeren, zonder de douaneformaliteiten en eventuele wachttijden die het einde van de brexit-overgangsperiode voor het goederenverkeer over de weg door Groot-Brittannië met zich meebrengt," aldus Torben Carlsen, CEO van veer- en logistiekonderneming DFDS.

Prettig voor chauffeurs en dicht bij belangrijke bestemmingen

Bij aankomst in Rosslare en Duinkerken zijn de chauffeurs helemaal uitgerust en kunnen ze direct doorrijden en, binnen het kader van hun wettelijke rijbeperkingen, veel belangrijke bestemmingen bereiken. De reis over zee vermindert bovendien de afhankelijkheid van de Britse route over land en opent directe mogelijkheden voor handel binnen de interne EU-markt.

Uitmuntende samenwerking

"We zijn bijzonder dankbaar voor de onschatbaar waardevolle ondersteuning die we van de havens van Duinkerken en Rosslare hebben gekregen. Dankzij hun flexibiliteit en professionaliteit en onze uitmuntende samenwerking hebben we deze service nog vóór het einde van de overgangsperiode eind dit jaar kunnen instellen. Wij vertrouwen erop dat deze dienst ten goede komt aan de klanten aan beide kanten van de verbinding", aldus Kell Robdrup, SVP en Head of DFDS' North Sea Freight Services.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden