Transport Online - Vernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata Steel

Vernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata Steel

Vernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata Steel
27-11-2020 10:30 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - De rechtbank Noord-Holland heeft het besluit over een emissiegrenswaarde voor stikstof bij Tata Steel vernietigd. De Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport vond deze grenswaarde te hoog en had daarom beroep ingesteld. De rechtbank concludeert dat niet goed is onderzocht of een lagere grenswaarde mogelijk is.

In september 2018 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland voor hoogoven 7 van Tata Steel een nieuwe emissiegrenswaarde voor stikstofoxide vastgesteld van 140 mg/Nm3. Deze grenswaarde is hoger dan de ‘beste beschikbare technieken’-norm van 100 mg/Nm3 die de Europese Commissie in 2012 heeft vastgesteld voor de ijzer- en staalindustrie. Volgens de rechtbank is onvoldoende onderzocht of met andere brandstofmengsels een lagere emissiegrenswaarde kan worden bereikt dan 140. De rechtbank heeft daarom het besluit van september 2018 vernietigd en Gedeputeerde Staten opgedragen een nieuw besluit te nemen. Om te voorkomen dat de oude emissiegrenswaarde van 170 weer geldt tot het nieuwe besluit er is, heeft de rechtbank bepaald dat tot dat moment de waarde van 140 geldt.

Ook de dorpsraad van Wijk aan Zee had beroep ingesteld. De dorpsraad had daarbij voorgesteld om Tata Steel diverse maatregelen op te leggen om een lagere uitstoot van stikstofoxide te bereiken. De rechtbank heeft het beroep van de dorpsraad ongegrond verklaard.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen