Clicky

 
Transport Online - Ook auto- en motorbranche profiteerde van herstel economie

Ook auto- en motorbranche profiteerde van herstel economie

Ook auto- en motorbranche profiteerde van herstel economie
27-11-2020 00:12 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het economisch herstel in het derde kwartaal ging niet voorbij aan de auto- en motorbranche. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) merkt op dat de omzet in de branche in de meetperiode met bijna een kwart steeg ten opzichte van een kwartaal eerder. In nagenoeg alle bedrijfstakken in de sector is sprake van een recordherstel. Dat geldt alleen niet voor de motorbranche, waar de krimp in het tweede kwartaal ook minder groot was.

Importeurs van nieuwe personenauto's zagen de omzet in het derde kwartaal het sterkst stijgen. Deze nam op kwartaalbasis in doorsnee met 45 procent toe, geholpen ook door de heropening van fabrieken en de toenemende vraag naar nieuwe auto's. De verkoop van bedrijfswagens steeg met dik 25 procent.

Bij de handel en reparatie van auto's steeg de omzet gemiddeld met 23 procent. De stijgende opbrengsten waren mede het gevolg van de extra drukte op de weg. De groothandel en detailhandel in onderdelen zagen de omzet met 18 procent groeien.

Door de groeispurt is ook op jaarbasis weer sprake van groei, al is deze bescheiden. Alles bij elkaar is de omzet in de sector op jaarbasis met 0,3 procent gestegen.

Het aantal openstaande vacatures in de sector is verder toegenomen. In het derde kwartaal waren er 3000 vacatures nog niet vervuld. Dat was een kwartaal eerder nog 2300. Verder bleek dat het vertrouwen van ondernemers in de auto- en motorbranche toeneemt. Evengoed zijn ondernemers in de sector iets pessimistischer dan in andere bedrijfstakken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden