Clicky

 
Transport Online - FNV geeft werkgevers nog één kans voor alsnog een goede cao

FNV geeft werkgevers nog één kans voor alsnog een goede cao

FNV geeft werkgevers nog één kans voor alsnog een goede cao
26-11-2020 19:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op 5 november, de eerste en tot nu toe enige onderhandelingsronde, hebben de werkgeversorganisaties Transport & Logistiek Nederland (TLN) en Vereniging Verticaal Transport (VVT) de vakbonden laten weten niet te willen praten over de voorstellen voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg.

De werkgevers willen de huidige cao ongewijzigd verlengen, niet praten over een fatsoenlijk loon, niet praten over de mogelijkheid eerder te stoppen met werken.

Vakbond FNV vindt dit respectloos naar de medewerkers toe in de transportsector: "Op 5 november lieten we de werkgevers al weten dat we deze houding respectloos vinden en dat we met onze achterban deze situatie zouden bespreken. Uit alle gesprekken met werknemers, kaderleden en andere belanghebbenden, berichten via de FNV-app en social media blijkt dat ook zij deze houding van de werkgevers een schande vinden. Ook zij vinden een goede cao belangrijk."

Nog één kans voor de werkgevers

FNv Transport & logistiek heeft daarom de werkgevers een brief gestuurd waarin staat dat ze bereid zijn om binnen twee weken nog een onderhandelingsronde te starten. Maar wel met die voorwaarde dat zij ook willen praten over de voorstellen van de werknemers en vakbonden.

In de brief staat te lezen dat indien hier niet op ingegaan wordt door de werkgevers de vakbond dit zal zien als dat men uit onderhandeld is. FNV zal dan een ultimatum stellen en sluit mogelijke acties niet uit.

De volledige brief aan de werkgevers kunt u hieronder downloaden.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden