Clicky

 
Transport Online - Eerdmans, Nanninga, Pouw en Vlaardingerbroek weg bij FVD

Eerdmans, Nanninga, Pouw en Vlaardingerbroek weg bij FVD

Eerdmans, Nanninga, Pouw en Vlaardingerbroek weg bij FVD
26-11-2020 19:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek stappen op bij Forum voor Democratie. Dat laten zij weten in een gezamenlijke verklaring. Eerdmans, Pouw en Vlaardingerbroek stonden op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Nanninga zit voor FVD in de Eerste Kamer.

"De voornaamste reden voor ons gezamenlijke besluit is dat wij geen lid willen zijn van een partij die extremistische opvattingen duldt", schrijft het viertal. "We zijn bijzonder teleurgesteld in het gedrag van onze partijleider die geen schoon schip wilde maken." Thierry Baudet "stelde zich keer op keer onberekenbaar en volledig solistisch op".

De prominente FVD'ers stellen vast dat hun interne kritiek "in het belang van de goede naam van de partij" niets heeft opgeleverd. Zij zeggen begrip te hebben voor de lastige keuze waar het partijbestuur voor stond, maar betreuren "dat zij de handdoek in de ring hebben gegooid".

Nieuwe kandidatenlijst

Drie van de vijf bestuurders keerden zich deze week tegen Baudet, nadat die zelf het partijleiderschap had neergelegd wegens de ophef rond de jongerenorganisatie van FVD. Toen Baudet op eigen houtje een lijsttrekkersverkiezing aankondigde en zichzelf toch kandidaat stelde, dreigden zij zelfs hem te royeren.

Donderdag lieten zij evenwel weten het lot van Baudet toch eerst aan de leden te willen voorleggen. Die mogen dan meteen een nieuw bestuur kiezen, waar zijzelf geen zitting meer in willen nemen. Dat nieuwe bestuur moet vervolgens een nieuwe kandidatenlijst opstellen voor de verkiezingen.

Eerdmans, Pouw en Vlaardingerbroek zien dus af van een plek op die lijst. Pouw gaat wel door als senator en Statenlid, evenals Nanninga, die daarnaast aanblijft in de gemeenteraad van Amsterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats