Transport Online - Honderd innovatieve pilots in de Rotterdamse haven

Honderd innovatieve pilots in de Rotterdamse haven

Honderd innovatieve pilots in de Rotterdamse haven
26-11-2020 13:19 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Als gevolg van de coronapandemie worden veel innovatieprojecten stopgezet. Een harde klap voor veel startende ondernemers en ook voor bedrijven in de haven zelf; een hoop potentie blijft daardoor immers onbenut, terwijl het juist harder dan ooit van belang is te investeren in een sterke toekomstbestendige haven. Daarom start PortXL met innovatieprogramma MATCH. Het doel: het komende jaar 100 innovatieve pilots samen met bedrijven te starten in de Rotterdamse haven. Door bedrijven en startups met elkaar te verbinden, ontstaan er kansen voor innovaties die de Rotterdamse haven schoner, duurzamer en slimmer maken.

Innovatie; juist nu

De Rotterdamse haven is als grootste zeehaven van Europa een onmisbare schakel in wereldomspannende goederenstromen. Het COVID-19 virus is echter nog steeds een ingrijpende factor en dat zorgt voor afwachtende houding bij sommige investerende marktpartijen. Om de haveneconomie sneller uit de Corona-dip te halen, is het echter van belang om juist nu te investeren in vernieuwingen die de haven slim en competitief houden. Door het bedrijfsleven actief te koppelen aan innovatieve startups, worden nieuwe technologieën, slimme automatiseringsoplossingen en andere nieuwe toepassingen getest en toegepast.

PortXL

MATCH is het innovatieprogramma van PortXL, de accelerator organisatie die zich sinds 2015 inzet om het havenbedrijfsleven te ondersteunen bij het sneller naar de markt brengen van innovaties. Met een wereldwijd netwerk van inmiddels meer dan 4000 innovatieve ondernemers, heeft PortXL voor bijna elke vraag een oplossing. PortXL helpt innovatieve ondernemers en startups voet aan de grond te krijgen bij bedrijven die hun processen willen verbeteren. Voor startups is het vinden van de juiste ingangen bij bedrijven en het opstarten van projecten een tijdrovend en daarmee kostbaar proces. Bedrijven op hun beurt zijn ook gebaat bij de snelle start van een innovatief project, zodat hun werk efficiënter verloopt en kosten bespaard kunnen worden.

MATCH

Met innovatieprogramma MATCH heeft PORTXL de ambitie het komende jaar 100 innovatieve pilots op te starten met het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Bedrijven kunnen hun marktuitdaging indienen bij PORTXL, die daarna gaat zoeken naar oplossingen en op deze wijze de bedrijven in contact brengt met hun wereldwijde innovatienetwerk. Deelname aan dit programma is voor bedrijven gratis. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions