Transport Online - Qatar Airways repatrieert meer dan 150.000 zeelieden tijdens de pandemie

Qatar Airways repatrieert meer dan 150.000 zeelieden tijdens de pandemie

Qatar Airways repatrieert meer dan 150.000 zeelieden tijdens de pandemie
26-11-2020 11:26 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways speelt een belangrijke rol bij de repatriëring van zeelieden die gestrand zijn als gevolg van de pandemie, en werkt nauw samen met overheden en de maritieme industrie om honderden gecharterde vluchten en lijnvluchten uit te voeren om meer dan 150.000 werknemers thuis te brengen.

Qatar Airways begrijpt de moeilijkheden en uitdagingen waar veel van deze vitale werkers mee geconfronteerd worden bij hun terugkeer of bij het wisselen van de bemanning, en heeft daarom onlangs een speciale lounge ingericht op de internationale luchthaven van Hamad International Airport, Doha. zeelieden en offshore-medewerkers kunnen zich daar ontspannen terwijl ze op hun vlucht wachten. Naast een internationale selectie van maaltijden en verfrissingen, zijn er faciliteiten zoals onbeperkte Wi-Fi toegang, douches, een tv-ruimte, leesmateriaal en een Business Centre.

Dankzij het uitgebreide wereldwijde netwerk van meer dan 100 bestemmingen, brandstofefficiënte vliegtuigen en de hub in Doha, verkozen tot de beste luchthaven in het Midden-Oosten, was Qatar Airways in staat om de maritieme industrie snel te ondersteunen bij de repatriëring van hun werknemers en het faciliteren van bemanningswisselingen. Dit omvatte het uitvoeren van chartervluchten voor zeelieden naar bestemmingen die voorheen niet door Qatar Airways werden aangevlogen, waaronder Abidjan in Ivoorkust, Bridgetown in Barbados, Lomé in Togo, de haven van Spanje in Trinidad en Tobago en Port Moresby in Papoea-Nieuw-Guinea.

Daarnaast heeft Qatar Airways tijdens de pandemie de activiteiten verder gezet naar vele andere belangrijke bestemmingen voor deze werknemers, zoals Amsterdam, Barcelona, Kopenhagen, Jakarta, Kuala Lumpur, Oslo, Sao Paulo, Seoel en Singapore. Met de steun van de maritieme industrie was Qatar Airways ook in staat om lijndiensten op te zetten naar Cebu en Clark in de Filippijnen.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Qatar Airways erkent de vitale rol van de scheepvaart en de zeelieden om de wereldeconomie in stand te houden. Als blijk van dank en om onze steun aan de sector te betuigen, hebben we een speciale lounge ingericht op Hamad International Airport, kosteloos voor alle zeelieden en offshore-werknemers die met Qatar Airways reizen. In afwachting van hun aansluitende vlucht kunnen ze in alle comfort ontspannen en genieten van het grote aanbod aan verfrissingen.”

"Gedurende de hele pandemie hebben we nauw samengewerkt met regeringen en de maritieme industrie om zoveel mogelijk vluchten uit te voeren om bemanningswisselingen te faciliteren en zeelieden te herenigen met hun familie en geliefden. Terwijl andere luchtvaartmaatschappijen gestopt zijn met vliegen, blijft Qatar Airways zich inzetten om essentiële zakenreizen te ondersteunen. Met plannen om ons netwerk verder uit te breiden naar meer dan 125 bestemmingen, zullen we nauw blijven samenwerken met alle betrokken partijen om de favoriete luchtvaartmaatschappij te blijven en de zeelieden en de wereldeconomie te ondersteunen".

Mevrouw Margreeth Kappert, Commercial Manager Nederland bij Qatar Airways voegt daaraan toe: “Bij Qatar Airways begrijpen we de rol die de scheepvaartindustrie speelt bij het ondersteunen van de wereldeconomie. We begrijpen ook hoe cruciaal het is om naadloze bemanningswisselingen uit te voeren om de maritieme industrie optimaal te laten functioneren.”

"COVID-19 heeft de mobiliteit binnen de maritieme sector sterk beïnvloed en het zit in ons DNA om mensen te helpen. Verschillende scheepvaart- en maritieme bedrijven in Nederland en wereldwijd hebben Qatar Airways gekozen om hen te helpen met bemanningswisselingen en om hun werknemers te repatriëren. Dankzij onze betrouwbaarheid en ondoorbroken vluchtschema vanuit Amsterdam, waren we in staat om deze vitale werkers te vervoeren van en naar een belangrijk maritiem knooppunt als Amsterdam. We willen de Nederlandse marine industrie bedanken voor het vertrouwen in Qatar Airways in deze uitdagende tijden.”

Qatar Airways voert momenteel meer dan 700 vluchten per week uit naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld. Tegen het einde van het IATA-winterseizoen plant Qatar Airways het netwerk opnieuw op te bouwen tot 126 bestemmingen, waaronder 20 in Afrika, 11 in Noord- en Zuid-Amerika, 42 in Azië en de Stille Oceaan, 38 in Europa en 15 in het Midden-Oosten. Veel steden zullen aangeboden worden met een sterk schema met dagelijkse vluchten of meer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions