Transport Online - Brievenbussen ondanks vuurwerkverbod dicht rond jaarwisseling

Brievenbussen ondanks vuurwerkverbod dicht rond jaarwisseling

Brievenbussen ondanks vuurwerkverbod dicht rond jaarwisseling
25-11-2020 17:33 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Brievenbussen worden ook dit jaar in de aanloop naar oud en nieuw afgesloten, om zo schade aan post door vuurwerk te voorkomen. Het verbod op het afsteken van vuurwerk dat de overheid dit jaar instelt, brengt daar geen verandering in.

"Ook dit jaar nemen we geen enkel risico en worden de brievenbussen op 30 december afgesloten", meldt een woordvoerster van PostNL. "Je hebt ook altijd nog te maken met illegaal vuurwerk. De mensen die siervuurwerk afsteken zijn in de regel niet degenen die vuurwerk in de brievenbus gooien."

Het postbedrijf sluit ieder jaar rond de jaarwisselingen zijn 11.415 brievenbussen af met strips, om zo te voorkomen dat vandalen vuurwerk in de oranje bussen gooien. Wel kunnen klanten voor het versturen van brieven terecht bij PostNL-punten in winkels.

Het kabinet besloot dit jaar het afsteken van vuurwerk te verbieden om hulpdiensten en zorgverleners te midden van de corona-uitbraak te ontlasten. Mede door ongelukken met vuurwerk is de nieuwjaarsnacht een van de drukste momenten voor de spoedeisende hulp van ziekenhuizen.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions